News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

DOAR AZI SE MAI DEPUN DECLARATIILE PENTRU IMPOZITUL PE CASA DOAR AZI SE MAI DEPUN DECLARATIILE PENTRU IMPOZITUL PE CASA
Please follow and like us:
Pin Share

31 mai este ultima zi în care mai pot fi depuse la Fisc, mai precis la sediile Direcțiilor de Taxe și Impozite Locale, declarațiile care vor permite autorităților să calculeze impozitul pe locuințe. Impozitul trebuie plătit până pe 30 iunie

După cum se știe, din 2016, impozitul pe imobilele deținute de persoane fizice se calculează ținând cont de destinație, și anume dacă este vorba despre un sediu de firmă sau doar despre o locuință. Cei care are au în același apartament și locuința și firma sau cei care folosesc imobilul propriu doar ca pe un sediu de firmă, vor avea de plătit din 2016 impozite majorate substanțial față de anul trecut, uneori chiar și de 25 de ori mai mari.

● Ce declarație se depune – Este vorba despre declarația pe propria răspundere Model 2016 – ITL 002, aprobat prin ordinul comun MFP/MDRAP 4087/2069 și publicat în Monitorul Oficial 972/29.12.2015.

●Cine depune declarația – Obligația revine doar proprietarilor care au în imobilul pe care îl dețin o firmă, un sediu social de firmă, sau care, în imobilul deținut locuiesc și au și un sediu de firmă.

● Cine nu depune declarația – Nu au această obligație acele persoane care folosesc imobilul doar cu destinația de locuință.

Sursa: evz.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *