News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Documentarul „De ce scriu ăștia pe pereți?” proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad Documentarul „De ce scriu ăștia pe pereți?” proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad
Please follow and like us:
Pin Share

„De ce scriu ăștia pe pereți?”, primul documentar despre fenomenul street art și graffiti în România, scris și regizat de Alin Boeru, produs și distribuit de WEAREBASCA, se află în turneu prin țară și va fi proiectat și la Arad.

Filmul este debutul în lungmetraj al regizorului și reunește peste 40 de grafferi și street artiști din România, fiind realizat în urma a mai mult de 80 ore de interviuri cu aceștia.

Proiecția va avea loc marți, 5 decembrie, de la ora 19:00, la Cinematograful „Arta“ din Arad, în prezența regizorului, Alin Boeru și a lui John Dot S – street artist/producător executiv al documentarului și IRLO – street artist local, care apare și în documentar.

Filmul marchează debutul lui Alin Boeru în lungmetraj și este povestea unui outsider care încearcă să înțeleagă dedesubturile fenomenului graffiti și street art din România. Pornit ca o analiză obiectivă a unei contraculturi, documentarul se transformă într-o poveste intimă de maturizare (coming-of-age) a unui bărbat de 35 de ani, înghițit de universul diferit pe care îl descoperă.

„De ce scriu ăștia pe pereți?” explorează toate dimensiunile și specificitățile acestei comunități – de la intervențiile pe metrouri, tramvaie, trenuri, ajungând la acțiuni clandestine pe străzi, în spațiul public sau în locuri abandonate.

În film îi puteți vedea pe: Msero, Erps, Aeul, Pisică Pătrată, Dan Perjovschi, Deliric, Wanda Hutira, 1q-Sapro, Kero, Irlo, Homeboy, Sinboy, Cage, Robert Obert, John Dot S, Ocu, Pandele, Lost, Recis, Ionuț Popescu, Sage, Maria Bălan, Kaput (Kapscrew), Harcea Pacea, Octav Ungureanu, Pulsar Sinaps (Kapscrew), Adrian Oniga (Strad’art Fest), Sebastian Burduja, Ohboy, Mihai Zgondoiu, Alin Ciupală, Luna, Rose, Sc13ence, Neon, Saddo, Atoma, Krips, Cristian Neagoe, Lucian Sandu Milea, Alexandra Constantin (Fays) și alții.

„Documentarul se adresează, deopotrivă, celor care fac parte din fenomenul graffiti și street-art, precum și celor care devin, fără voia lor, vizitatori ai galeriei urbane pe care oamenii cu spray-uri o creează în spațiul public comun. De aceea, ni se pare foarte potrivit ca, atunci când spațiul și programul o permit, să existe dialoguri între cele două lumi, pentru a încerca să clădim punți, nu ziduri între ele”, spune Alin Boeru, regizorul filmului „De ce scriu ăștia pe pereți?”.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *