News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Documentarul georgian „Procesul Anei“, la Cinematograful „Arta“ din Arad Documentarul georgian „Procesul Anei“, la Cinematograful „Arta“ din Arad
Please follow and like us:
Pin Share

Luni 29 mai, de la ora 19:00, la Cinema Arta, se va da startul unui nou sezon Kinedok!

Asociația Citizenit va organiza proiecția documentarului georgian „Procesul Anei”, iar după proiecție spectatorii vor avea deosebita ocazie de a participa la o discuție cu regizoarele filmului Mariam Jachvadze și Tamara Mshvenieradze.

KineDok, programul european care promovează documentare creative în spații alternative, ajuns deja la ediția cu numărul 9, revine în toată țara cu o selecție de 17 filme și dezbateri cu regizori, protagoniști și alți invitați speciali.

Un program divers și contemporan, prezent în Arad încă de la prima ediție prin proiecțiile organizate de asociația Citizenit.

Deschiderea noului sezon are loc în 5 orașe: Arad, Bistrița, București, Cluj-Napoca și Oradea și aduce în discuție tema justiției, între politică și politici de gen, prin documentarul „Procesul Anei”, în care o tânără avocată și apărătoare a drepturilor omului trece printr-un proces care ar putea deveni un punct de cotitură pentru Georgia, în momentul în care candidează pentru a fi noul Avocat al Poporului din această țară.

Evenimentul de la Cinematograful Arta din Arad este organizat cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad.

ANA’S TRIAL

Regia: Mariam Jachvadze, Tamara Mshvenieradze

Producţie: Georgia, 2023

Durată: 43 min

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *