News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Documentarul „Unde ești, Adame?“ și Q&A cu regizorul acestuia, la Cinematograful „Arta“ din Arad Documentarul „Unde ești, Adame?“ și Q&A cu regizorul acestuia, la Cinematograful „Arta“ din Arad
Please follow and like us:
Pin Share

Documentarul „Unde ești, Adame?” despre viața în mănăstirea athonită Dohiariu în vremea stăreției arhimandritului Grigorie, va fi proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad.

Filmul va putea fi văzut vineri, 17 noiembrie 2023, de la ora 19:00, în prezența regizorului, arhidiaconul Oleksandr Plyska. Acesta va răspunde întrebărilor publicului la finalul proiecției.

Accesul la eveniment va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.

Filmul subtitrat în română este pus gratuit la dispoziția comunităților și a sălilor de cinematograf care îl solicită.

Evenimentul este organizat de ASCOR Arad cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad.

Realizatorii au așteptat timp de șase ani binecuvântarea Starețului Grigorie pentru a face filmul, apoi au filmat timp de patru ani, în zece expediții făcute în Sfântul Munte.

„Mulți ani nu ți-am dat binecuvântarea, pentru că nu am vrut ca filmul să fie despre mine”, i-a spus starețul Grigorie părintelui arhidiacon Oleksandr Plyska.

Pentru că, la un moment dat, a existat o criză de concepție a filmului, în a treia expediție, echipa a mers la mănăstire fără niciun fel de echipament, ci doar pentru a intra în ritmul cotidian al obștii și a înțelege mai bine ce se petrece acolo.

Filmul a fost lansat în 20 de țări și subtitrat în 22 de limbi și a fost selectat la mai multe festivaluri de film.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *