News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Doi bărbați care braconau pe râul Mureș folosind curent electric au fost prinși de jandarmi Doi bărbați care braconau pe râul Mureș folosind curent electric au fost prinși de jandarmi
Please follow and like us:
Pin Share

Joi seara, în jurul orei 22.00, un echipaj de Jandarmerie a depistat în flagrant doi bărbați din Vladimirescu cu vârste de 22 respectiv 37 de ani, care pescuiau dintr-o barcă cu motor folosind un dispozitiv electric alimentat de la doi acumulatori auto cu amperaj ridicat.

Bărbații au fost depistați pescuind pe râul Mureș, în dreptul localității Mândruloc, județul Arad.

Jandarmii i-au așteptat pe cei doi să se apropie, iar în momentul în care aceștia au acostat pe malul apei jandarmii i-au interceptat. În primă fază cei doi bărbați au luat-o la fugă, dar au fost prinși imediat.

La verificările preliminare efectuate, în barca celor doi bărbați au fost descoperite mai multe ustensile ilegale de pescuit , precum și o cantitate semnificativă de pește, respectiv 19 bucăți din specia somn, de dimensiuni cuprinse între 50 și 100 de cm.

Având în vedere că activitatea desfășurată de către cei doi bărbați constituie infracțiune, jandarmii au întocmit actele necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,pescuitul electric, deținerea aparatelor și dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare’’, conform prevederilor OUG nr. 23 din 2008, privind pescuitul și acvacultura.

Barca cu motor, ustensilele folosite în activitatea ilegală, precum și întreaga cantitate de pește au fost ridicate în vederea confiscării, iar actele de sesizare au fost înaintate organelor de Poliție in vederea continuării cercetărilor.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *