News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand au reţinut două persoane din Iran şi Irak care au încercat să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen. „O patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul sectorului poliţiei de frontieră Vărşand a observat două persoane de sex masculin care se deplasau spre Ungaria. Bărbaţii au fost reţinuţi la aproximativ 50 de metri interior faţă de teritoriul statului vecin, la marginea localităţii Vărşand, pe malul stâng al râului Crişul Alb. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Iran şi Irak care intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.
Cei doi tineri în vârstă de 18 şi 19 ani au declarat că s-au deplasat cu un mijloc de transport în comun până în localitatea Chişineu Criş, de unde şi-au continuat călătoria pe jos, pe malul stâng al râului Crişul Alb, apoi peste câmp până în momentul reţinerii. Tinerii spun că au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor în cauză şi a cercetării acestora aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *