News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

USL Arad a luat atitudine faţă de informaţiile publice apărute cu privire la raportul de audit financiar al Curţii de Conturi efectuat la Lipova. Auditul a scos în evidenţă cheltuieli nejustificate care, însumate, se ridică la aproximativ un milion de euro! Banii au mers spre diferite firme private.

„Raportul arată clar că primarul PDL Marius Jurcă este ori incompetent, ori necinstit, ori amândouă la un loc. Este inadmisibil ca un primar să se comporte cu atâta iresponsabilitate, să trateze cu atât de mult dispreţ banii publici. Faptul că el declară cu seninătate că va recupera banii este revoltător. Considerăm că pentru aceste fapte, primarul Lipovei ar trebui să îşi dea demisia înainte de alegeri, pe care le va pierde oricum. Sper că după controlul Curţii de Conturi vor urma şi alte controale din partea instituţiilor abilitate ale statului, pentru a vedea dacă în acest caz este vorba doar despre incompetenţă sau este vorba şi despre corupţie” a spus co-preşedintele USL Arad, Dorel Căprar.

USL Arad atrage atenţia asupra faptului că Lipova nu este un caz singular. La Felnac, de exemplu, Curtea de Conturi a descoperit mari nereguli, care nu au fost însă prezentate opiniei publice, în ciuda unor solicitări în acest sens.

„Constatăm zilele acestea că premierul Ungureanu şi-a acceptat condiţia de marionetă şi a cedat şantajului PDL, UDMR şi UNPR pentru a aloca 150 de milioane de euro unor primării. Din păcate, banii aceştia vor ajunge pe criterii politice la primării gen Lipova şi Felnac, unde vor fi prăpădiţi de clientela PDL. Este pur şi simplu un jaf al banului public în vederea campaniei electorale din iunie. Le promitem cetăţenilor că acesta va fi ultimul jaf, pentru că vine data scadenţei” a spus Dorel Căprar.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *