News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

caprar_18.09.12

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care vizează susţinerea IMM-urilor în vederea realizării de investiţii şi crearea de noi locuri de muncă. Ajutoarele de minimis se acordă IMM-urilor sub formă de sume nerambursabile în procent de 100% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate spre finanţare. Întreprinzătorii pot obţine până la 200.000 de euro, echivalent în lei, respectiv 100.000 de euro în cazul întreprinderilor care desfăşoară activitate în domeniul transportului rutier. Condiţia impusă întreprinzătorilor este de a crea şi susţine un anumit număr de locuri de muncă.

Unul dintre obiectivele asumate de către USL a fost susţinerea întreprinzătorilor privaţi pentru noi angajări. Obiectivul USL este de a crea 1 milion de noi locuri de muncă până în 2016. Noi credem că statul poate deveni performant şi poate oferi servicii publice de calitate doar dacă vom avea un mediu economic competitiv, care creează şi susţine locuri de muncă şi poate oferi salarii atractive. Ajutorul de minimis vizează tocmai aceste obiective, este parte a unui pachet de măsuri care vizează sprijinirea întreprinzătorilor.

Guvernul USL analizează în acest moment posibilitatea de a reduce CAS la angajator începând cu 1 ianuarie 2014, pentru a încuraja crearea de noi locuri de muncă.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *