News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Doru Bozga: „Drumul expres Arad-Oradea va lega economiile judeţelor Arad şi Bihor” Doru Bozga: „Drumul expres Arad-Oradea va lega economiile judeţelor Arad şi Bihor”
Please follow and like us:
Pin Share

Se fac noi paşi pentru realizarea drumului expres Arad-Oradea. Zilele trecute a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de proiectare, urmând ca vara viitoare proiectul tehnic să fie gata. Potrivit consilierului judeţean liberal arădean Doru Bozga, investiţia care va costa un miliard de euro şi va fi realizată din fonduri europene, va lega economiile judeţelor Arad şi Bihor.

 „Drumul expres Arad-Oradea care va avea profil de autostradă pe aproximativ 58 de kilometri, va lega economiile judeţelor Arad şi Bihor, asigurându-se conectivitatea la reţeaua europeană de transport existentă, respectiv sectorul Oradea – Borş şi Nădlac – Arad –Timişoara. Este un lucru extraordinar, în primul rând pentru agenţii economici din zonă, care vor avea noi posibilităţi de dezvoltare, noi posibilităţi de interconectare, dar şi pentru comunităţile locale. Având în vedere că doar proiectul tehnic costă aproximativ zece milioane de euro, iar valoarea totală a investiţiei se ridică la un miliard de euro, vorbim de cea mai mare lucrare realizată în România de o altă entitate decât Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere”, a declarat Doru Bozga.

În momentul de faţă sunt luate în calcul trei variante de traseu, urmând ca reprezentanţii celor şapte unităţi administrativ teritoriale din judeţ care vor fi tranzitare de drumul expres să fie consultaţi, pentru a se alegea cea mai bună variantă.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *