News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Douăzeci şi unu de persoane din Irak, Iran, Siria şi Pakistan, depistate în timp ce intenţionau să treacă ilegal frontieră Douăzeci şi unu de persoane din Irak, Iran, Siria şi Pakistan, depistate în timp ce intenţionau să treacă ilegal frontieră
Please follow and like us:
Pin Share

În cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat 21 cetăţeni din Irak, Iran, Siria şi Pakistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară.

   Azi noapte, poliţiştii de frontieră din carul S.T.P.F Arad, Sectorul P.F Nădlac şi Sectorul P.F Turnu, împreună cu lucrători din cadrul IJJ Arad,  au declanşat o acţiune specifică pentru combaterea migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 24.00, au observat mai multe peroane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 100 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări.

Astfel, s-a stabilit că grupul era format din opt  bărbaţi, patru femei  şi nouă copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 45 de ani, originari din Irak, Iran, Siria şi Pakistan. In urma verificărilor s-a constatat că cei în cauză sunt solicitanţi de azil în România si au declarat că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor în cauză şi au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *