News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Drept la replica

Politica 24 februarie 2012 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share

cipri luca birou

În virtutea dreptului la replică mă adresez Dumneavoastră cu solicitarea de a-mi publica în numărul de mâine, 24 februarie a.c., punctul de vedere față de informațiile denigratoare la adresa mea regăsite în articolul ”Deputat „la ruletă” al PSD, traseistul politic Ciprian Luca se cere înapoi în PD-L”, publicat în numărul din 23 februarie al ziarului „Glasul Aradului“. Încep prin a informa cititorii ziarului “Glasul Aradului” că eu, Ciprian Luca, sunt membru al PSD, sunt ales în Parlamentul României prin votul arădenilor din colegiul 5 și nu intenționez să îmi schimb culoarea politică. Asta chiar dacă unii și-ar dori acest lucru. Apreciez că articolul defăimător scris la adresa mea este unul comandat tocmai de unii apropiați ai actualei Puteri, adică ai PDL, deranjați de reacțiile mele publice față de abuzurile portocaliilor. E adevărat că am fost membru al Partidului Democrat Liberal, e adevărat că am fost șeful de cabinet al președinților CJA, de asemenea membri PDL. Nu mi-am ascuns trecutul și întotdeauna mi-am asumat  consecințele faptelor mele. De aceea apreciez că încercarea celor care au comandat articolul de a-mi păta imaginea nu demonstrează altceva decât frustrările unora dintre cei care, vremelnic, conduc acest oraș.

Ca parlamentar social democrat am dat publicității, în repetate rânduri, mizeriile făcute de oamenii Puterii. Se pare că acest fapt i-a deranjat într-atât pe unii încât încearcă să distragă atenția de la jocurile lor,  găsind un “țap ispășitor” în Ciprian Luca.

Nu am intrat vreodată și nu voi intra nici pe viitor în acest gen de scandaluri de prost gust. În semn de respect pentru arădenii care citesc acest cotidian am recurs la acest drept la replică. Oamenii trebuie să știe ce se ascunde în spatele acestor demersuri publicistice, făcute din păcate prin ziare finanțate de partide politice. Este deja cunoscut că “Glasul Aradului” este un ziar finanțat de PDL, prin diverse mijloace, fie prin primăriile cu edili portocalii,  prin diverse contracte publicitare, fie prin acest gen de demersuri, cum este articolul publicat la adresa mea. Cât despre autorii articolului, ce pot să spun?! Cosmin Mihuța este un personaj destul de insignifiant în peisajul mediatic arădean. Personal nu l-aș fi remarcat prin vreun material cu greutate care să îi câștige notorietate în presa arădeană. Mi-a atras doar atenția în vremea cand Gavril Popescu era vicepreședinte al CJA și acest Cosmin Mihuța își petrecea mai multe ore pe zi în cabinetul acestuia decât în redacția în care lucra. Acum, se pare că, ajuns redactor șef al unei publicații, și-a schimbat optica, odată cu schimbarea și sursei de finanțare. Acum își petrece cam tot atatea ore prin Primărie. De ce oare?! Prietenii știu de ce.

Tot acest scandal mediatic, această încercare de denigrare a mea, are în spate neînțelegerile  interne din PDL. Nu intru în scandaluri politice, cu atât mai mult ale PDL, iar demersul concretizat prin semnătura lui Mihuța nu mă afectează. E vorba despre luptele lui Falcă și ale lui Ioțcu, lupte care nu sunt ale mele și care nu mă interesează. Singura mea luptă este aceea împotriva actualei Puteri, care, după cum am spus în repetate rânduri, are scopul de a distruge țara, din toate punctele de vedere. Înțeleg oarecum încercarea disperată a conducerii ziarului “Glasul Aradului” de a se implica în spălarea imaginii PDL, pentru că de acolo își asigură pâinea. Dar asta nu e problema mea. E problema lor și nu îmi voi pierde timpul cu astfel de practici.

Este prima dată când răspund public acestui gen de atacuri. Am decis să fac asta pentru că în articol mi s-au adus prejudicii de imagine nu doar mie, ci și familiei mele. E de-a dreptul jenant din partea unei publicații care vrea să se erijeze într-o structură de presă obiectivă să amestece viața profesională cu cea personală. E dureros că personaje care, culmea, sunt formatori de opinie nu știu ce înseamnă deontologia în profesia pe care o practică, nu știu ce înseamnă respectul și informarea nepărtinitoare. Regret că familia mea este etichetată de oameni fără caracter, cumpărați de cei de la Putere, și că din cauza lor, oameni nevinovați au de suferit.

La fel  regret acuzele nefondate aduse domnului senator Valer Marian. Colegul meu, domnul Marian, este președinte al PSD Satu Mare. Țin să îi informez pe cei care nu știu sau nu au capacitatea de a se documenta serios, că domnul Marian nu este interesat de a candida la Arad. Cât despre teama unora dintre colegii mei de la PSD, țin să le spun că nu au de ce să își facă griji. Nu sunt “turnător”. Dar mă întreb oare ce au de ascuns cei care mă acuză că îi “pârăsc” la București. Au ceva de ascuns ? Comit anumite ilegalități de care le-ar fi teamă să nu fie date în vileag ? Sunt cumva personaje în Opoziție dar aservite Puterii și le teamă să nu se afle asta? Altfel nu îmi explic de unde atâta frustrare!

Închei aici exprimându-mi regretul că oamenii care cred în mine trebuie să asiste la un asemenea spectacol mediatic ieftin, menit să mă discrediteze. Apreciez că demersul publicației “Glasul Aradului” nu face decât să se denigreze pe sine!

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *