News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Drumul Sânpetru German-limită județ va fi modernizat din fonduri europene Drumul Sânpetru German-limită județ va fi modernizat din fonduri europene
Please follow and like us:
Pin Share

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene (MDRAPFE), a semnat cel de-al treilea contract de finanţare cu fonduri europene pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională.

Proiectul va fi implementat în judeţul Arad, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR), gestionat de MDRAPFE, şi vizează modernizarea DJ 709E km 9+200…16+600 Sânpetru German – limită de județ Timiș.

Astfel, vor fi modernizaţi 6,91 km de drumuri de interes județean conectate la reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T), iar principalii beneficiari ai proiectului sunt aproximativ 55.000 de locuitori care au acces direct la infrastructura rutieră din judeţele Arad şi Timiş.

„MDRAPFE vine în sprijinul autorităţilor publice locale prin crearea de condiții optime pentru a obține fonduri pentru dezvoltarea comunităţilor şi a infrastructurii de bază. Astfel, fondurile europene alocate României constituie o sursă de finanţare foarte importantă pentru dezvoltarea economiei şi a societăţii în general, iar creşterea gradului de absorbţie rămâne o prioritate absolută a Guvernului”, a menţionat doamna Shhaideh, subliniind că România şi-a propus ca, până la finalul acestui an, să ramburseze de la Comisia Europeană 5,2 miliarde de euro.

Durata de implementare a proiectului este de 55 de luni, iar valoarea totală a investiţiei este de 15.719.338,72 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE – AM POR este de 15.404.951,94 de lei  (reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului).

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *