News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Drumul stâncos al recuperării economice a Europei tocmai ce va dura mai mult Drumul stâncos al recuperării economice a Europei tocmai ce va dura mai mult
Please follow and like us:
Pin Share

Omul de afaceri german Peter Fenkl a presupus întotdeauna că 2020 va fi o luptă în urcare. Dar la mai puțin de două luni din an, este clar că provocarea este mult mai mare.

Directorul executiv al firmei de producție Ziel-Abegg este doar unul dintre nenumărații manageri din toată Europa, care a observat o lovitură de la coronavirus. Focarul continuă o serie de vești proaste pentru producția europeană, care a lăsat economia ca o forță slăbită și treptat treptat dispar speranțele de redresare.

Această frustrare are un impact asupra întreprinderilor din Europa, a căror dependență de exporturi și globalizare le expune unor neplăceri declanșate de războaie comerciale sau conflicte politice. Tiremaker Michelin își reduce prognoza de profit, iar Pernod-Ricard, proprietarul whisky-ului Jameson, a avertizat că impactul virusului va fi sever, întrucât ar fi redus prognoza de profit pentru tot anul, afirmă Bloomberg.

Ultimele îngrijorări au pus un nor pe semnele slabe ale optimismului care au apărut la sfârșitul lui 2019. Miniștrii de finanțe au avertizat luna aceasta că zona euro riscă o „perioadă prelungită de creștere a inflației”, un scenariu care amintește de problemele de lungă durată din Japonia.

De asemenea, investitorii au început să se năpustească și nu s-au mai îndrăgostit de euro. Moneda a scăzut aproape 4% față de dolar în acest an la cea mai mică valoare din aproape ultimii trei ani

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *