News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Drumuri agricole asfaltate. Noi legături între localitățile aparținătoare orașului Pecica Drumuri agricole asfaltate. Noi legături între localitățile aparținătoare orașului Pecica
Please follow and like us:
Pin Share

Un alt vis mai vechi al pecicanilor, dar si al sederhatenilor va deveni realitate. Primaria Pecica a castigat un nou proiect, finantat in principal din fonduri europene, prin care se vor asfalta trei tronsoane de drum agricol.

„În scurt timp vom semna contractul de finanțare cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru proiectul „Modernizare infrastructură de acces agricolă în UAT Pecica, județul Arad”.
Acesta prevede asfaltarea a trei drumuri de exploatare agricolă, cu lungimea totală de 8,461 kilometri, între Pecica, Turnu și Sederhat. Este vorba despre tronsoane care vor permite fermierilor accesul pe terenurile agricole evitând drumurile naționale sau județene circulate.
Lățimea drumului va fi de 5 metri, suprafața agricolă deservită fiind de peste 650 de hectare. Valoarea totală a proiectului se ridică la 1,58 milioane de euro, din care mare parte este finanțată din fonduri europene.
Prin acest program se pot realiza doar drumuri agricole în extravilanul localității, nu se finanțează modernizări de străzi, rețele de apă etc., dar avem depuse proiecte și pentru dezvoltarea infrastructurii urbane, pe care, de asemenea, sperăm să le câștigăm.” a declarat Petru Antal, primarul orasului Pecica.
Daca inainte locuitorii din Sederhat trebuiau sa aleaga varianta Sederhat – DN7 – Pecica, prin acest nou drum, accesul catre orasul de care apartin va fi mai facil, mai scurt si lipsit de aglomeratia specifica drumuli national. Practic vor avea doua variante in plus de a ajunge la Pecica: una care face legatura cu drumul judetean recent modernizat Pecica – Turnu si o alta prin care ajung la unul din sensurile giratorii de dinainte de intrarea in oras. Evident ca aceasta investitie va ajuta deopotriva si pe locuitorii din Pecica si Turnu, care astfel vor avea noi variante de deplasare intre localitati.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *