News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

DSP Arad a solicitat ministerului 27 de mii de doze de vaccin antigripal pentru sezonul rece DSP Arad a solicitat ministerului 27 de mii de doze de vaccin antigripal pentru sezonul rece
Please follow and like us:
Pin Share

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad a solicitat Ministerului Sănătăţii un număr de 27.424 doze de vaccin antigripal pentru sezonul rece, cu peste 50% mai multe decât în anul anterior, anunţând că va promova intens importanţa imunizării populaţiei cu risc, însă judeţului i-au fost repartizate doar 19.470 de doze, anunță agerpres.ro.

Directorul DSP Arad, Constantin Cătană, a declarat luni, pentru AGERPRES, că primele doze de vaccin vor sosi săptămâna viitoare de la Bucureşti, iar campania de imunizare va începe în luna octombrie, cu administrare persoanelor cu risc medical, copiilor, persoanelor vârstnice şi bolnavilor cronici.

„În acest an am solicitat mult mai multe doze de vaccin antigripal, respectiv 27.424, faţă de 17.300 anul trecut. Acest necesar a fost stabilit în baza informaţiilor care ne-au fost trimise de către medicii de familie din judeţ, care au evidenţa persoanelor cu risc de îmbolnăvire şi complicaţii cauzate de gripă. Din necesarul solicitat, ne-au fost repartizate 19.470 de doze pentru acest sezon, care vor sosi în tranşe, începând de săptămâna viitoare, pentru că nici nu avem unde să le depozităm pe toate. Numărul de doze care vor ajunge în judeţ este mai mare decât anul trecut, când din necesarul solicitat s-au primit aproximativ 14.600”, a declarat Cătană.

Conform acestuia, DSP va derula o campanie de conştientizare a importanţei vaccinării populaţiei cu risc de complicaţii cauzate de gripă, după ce anul trecut a existat un val de îmbolnăviri în judeţ şi mai multe decese.

În ianuarie, în urma numărului mare de cazuri de gripă înregistrat în judeţ, stocurile de vaccin antigripal care se vindeau liber în farmacii au fost epuizate, pe fondul temerilor populaţiei. Preţurile pentru o doză au fost cuprinse între 50 şi 80 de lei.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, că a achiziţionat 1.500.000 de doze de vaccin antigripal, cu aproximativ 200.000 mai multe faţă de anul trecut, astfel încât să se asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, primele 50.000 de doze de vaccin care vor fi utilizate în campania gratuită de vaccinare au ajuns deja în teritoriu şi sunt utilizate pentru imunizarea personalului medical, iar din a doua parte a lunii octombrie vor fi distribuite şi celelalte doze de vaccin, astfel încât să înceapă şi vaccinarea în cadrul cabinetelor medicilor de familie.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *