News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În scopul prevenirii apariţiei toxinfecţiilor alimentare şi a infestării cu Trichinella spiralis, cu ocazia sacrificării porcilor în perioada Sărbătorilor de iarnă, conducerea DSVSA Arad recomandă cetăţenilor să efectueze examenul tricheneloscopic şi să achiziţioneze carne, produse din carne şi alte produse alimentare numai din unităţi autorizate sau înregistrate sanitar veterinar.
Proprietarul animalelor care urmează a fi sacrificate trebuie să anunţe acest eveniment şi ulterior să predea crotalia animalului sacrificat medicului veterinar concesionar de pe raza localităţii.
Carnea rezultată în urma sacrificării animalelor în gospodărie va fi utilizată numai pentru consumul propriu, fiind interzisă comercializarea.
Comercializarea porcilor din exploataţiile nonprofesionale (gospodăriile populaţiei) se va face numai pe raza comunei şi numai din gospodăria vânzătorului în gospodăria cumpărătorului. În acest caz mişcarea animalelor se va face numai însoţită de „formulare de mişcare” a animalelor.
Fiecare deţinător de animale este obligat să solicite medicului veterinar concesionar efectuarea manoperei de asomare prin pistol cu glonţ captiv.
Comercializarea porcilor în alte locuri şi prin alte mijloace decât cele menţionate se sancţionează cu amendă contravenţională conform legislaţiei sanitare veterinare în vigoare.
Examinarea cărnii în vederea depistării infestaţiei cu Trichinella spiralis se va efectua la toate Circumscripţiile Sanitare Veterinare din comune şi la  Circumscripţiilor  Sanitare Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor din municipiul Arad şi oraşele din judeţ conform listei de mai jos:
CSVSA PŢA-CATEDRALEI                             DR. AGUD VIOREL
CSVSA P-ŢA MIHAI VITEAZUL                   DR. ŢĂRANU CONSTANTIN
CSVSA SÂNTANA                                               DR. BRÂNDUŞE GHEORGHE
CSVSA LIPOVA                                                    DR. DAVID ANA
CSVSA INEU                                                         DR. PECICAN DOREL
CSVSA CHIŞINEU CRIŞ                                  DR. ALMAŞI ALBERT
CSVSA PÂNCOTA                                              DR. POP IONEL
CSVSA SEBIŞ                                                       DR. STRAVA CORINA
Programul de lucru  al Circumscripţiilor  Sanitare Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor pentru perioada 01.12.2010 – 31.12.2010 este următorul:
LUNI-SÂMBĂTA                                              între orele 08,00 şi 18,00;
DUMINICA                                                        între orele 08,00 şi 12,00
;
Tariful pentru efectuarea examenului trichineloscopic este de 7 lei/proba examinată. Pentru efectuarea unui examen trichineloscopic corespunzător probele vor fi prelevate din musculatura striată (pilieri diafragmatici sau musculatura intercostală) în cantitate de cca.150 gr./probă.(news-ar)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *