News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

CBA 2

În data de 19 octombrie se vor împlini doi ani de la premiera acestui spectacol, evenimentul având loc, la vremea respectivă, în deschiderea ediției a XVIII-a a Festivalului Internațional de Teatru Clasic. A impresionat de la prima sa ieșire la rampă, efortul actorilor, regizorului, coregrafei, scenografului și aL întregii echipe tehnice fiind răsplătit cu aplauze entuziaste. Iar acum, la aproape doi ani de la premieră, CASA BERNARDEI ALBA, de Federico Garcia Lorca, în regia lui Mihai Măniuțiu, revine pe scena sălii mari a teatrului arădean, duminică seara, de la ora 19,00.

CASA BERNARDEI ALBA reușește să-i vorbească publicului său prin atmosfera ritualică, de timpuri străvechi aruncate hoțește în chiar miezul angoasei moderne, printr-o frumusețe vizuală rară și prin însuși faptul că nu face compromisuri în ceea ce privește textul, ci încearcă să-l păstreze în spiritul lui chiar și așa, frumos de nebun, dar destul de greu accesibil, cum îl gândește Lorca. Dincolo de asta, având, totuși, un subiect precis, susținut prin text, spectacolul poate reprezenta un punct de acces înspre dansul contemporan pentru cei care n-au avut ocazia să intre în contact foarte des cu manifestări ale fenomenului. Sau, dacă nici pentru asta nu credeți că merită, atunci mergeți să vedeți spectacolul pentru imagine. Vă veți aduce aminte, cu vârf și îndesat, în fiecare moment, de tot ce înseamnă Parajanov, fie el și unul care-a suferit, între timp, mutațiile anilor 2000. – Paul Boca, ArtActMagazine

Sa ne (re)oferim șansa vizionării unui spectacol extraordinar, duminică seara, de la șapte. Biletele pot fi rezervate și cumpărate și online, de pe platforma biletmaster.ro.

 

CASA BERNARDEI ALBA, de Federico Garcia Lorca – spectacol de teatru-dans

Regia și adaptarea textului: Mihai Măniuțiu

Coregrafia: Vava Ștefănescu

Scenografia: Adrian Damian

Light design: ing. Iulian Moga

Distribuția:

Zoltan Lovas, Cecilia Donat, Carmen Vlaga Bogdan, Claudia Ieremia, Alina Danciu, Carmen Butariu, Mariana Tofan Arceanu, Oltea Blaga, Roxana Sabău, Liliana Balica, Oana Kun, Ionel Bulbuc, Andrei Elek, Marian Parfeni, Sorin Calotă, Alex Mărgineanu, Ștefan Statnic, Robert Pavicsits.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.