News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Recent publicatele date ale Institutului Național de Statistică (INS) arată discrepanțele dintre datele Comisiei Națională de Prognoză (CNP), cu care administrația actuală și-a motivat activitățile din ultimii ani în Arad, și realitatea nealterată de mesajele politice.

Datele în discuție se referă la salariul mediu net de la începutul verii. CNP prognoza pentru acest an un salariu mediu lunar de 1359 RON în Arad (deși lipsa desăvârșită a unor măsuri de redresare a economiei indica contrariul). Mișcarea Arădeană a atras atenția în luna august că datele furnizate și folosite din primăvară de administrația orașului în scopuri electorale sunt scoase dintr-un context mai mare și nu trebuie luate ca atare. Datele INS pentru luna Mai confirmă că nivelul prognozat se află departe de cifrele prezentate, și anume la 1243 RON; înregistrând un deficit față de previziuni de 116 RON care nu pare a se micșora în timpul rămas în 2011.

Președintele Mișcării Arădene, Claudiu Cristea, declară că „Bunăstarea reală se traduce prin venituri mari și costuri de viață mici. Datele Institutului de Statistică vin să confirme că am avut dreptate în ceea ce privește situația precară din punct de vedere economic cu care se confruntă arădenii.

Salariul mediu net real (conform cu datele INS) plasează Aradul în urma unor județe ca Prahova, Mehedinți, Vâlcea, Gorj sau Galați. De Timiș sau Cluj nici nu mai vorbim, acestea depășind venitul arădenilor cu mai bine de 200 RON pe lună. Estimarea CNP favorabilă administrației PDL Arad, cu care aceasta a indus arădenii în eroare, este desființată de realitate cu aproape 120 RON diferență.

”Cercetarea privind situația economică a Aradului” prezentată publicului în luna august de către reprezentanții Mișcării Arădene, sublinia importanța pe care venitul lunar real (corelat cu cheltuieli și taxe) al unei familii ar trebui să-l constituie în motivația unui nivel de trai ridicat. Realitatea vine să confirme că organizația nu s-a înșelat în demersul ei de corectare a unei informări trunchiate.

Nu am contestat cifrele acelea degeaba”, continuă președintele Mișcării. ”Datele furnizate de Institut ne îndeamnă să continuăm și chiar să intensificăm Cercetările pe care le facem în domeniile care afectează arădenii. Dacă aceștia nu sunt tratați cu sinceritate, nu putem depăși momentele de criză economică în care se află orașul.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *