News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Eli Lilly întrerupe testarea anticorpului său monoclonal pentru a trata Covid-19 din motive de siguranță Eli Lilly întrerupe testarea anticorpului său monoclonal pentru a trata Covid-19 din motive de siguranță
Please follow and like us:
Pin Share

Producătorul farmaceutic Eli Lilly a declarat marți că întrerupe studiul unui tratament combinat cu anticorpi pentru coronavirus din motive de siguranță.

De obicei, studiile clinice sunt întrerupte deoarece un voluntar a suferit un efect secundar sau s-a îmbolnăvit, dar compania nu a spus ce s-a întâmplat.

„Siguranța este de cea mai mare importanță pentru Lilly”, a declarat un purtător de cuvânt pentru CNN prin e-mail.

Acesta a declarat că Comitetul de monitorizare a siguranței datelor (DSMB) al studiului, un grup independent de experți medicali care monitorizează studiile clinice, a recomandat pauza.

„Procesul, care evaluează anticorpul neutralizant investigațional al lui Lilly ca tratament pentru COVID-19 la pacienții spitalizați, este sponsorizat de Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), parte a Institutului Național de Sănătate (NIH). Lilly susține decizia DSMB independentă de a asigura cu precauție siguranța pacienților care participă la acest studiu ”, a declarat compania în declarație.

Lilly testează o combinație de două proteine ale sistemului imunitar elaborate în laborator numite anticorpi monoclonali pentru a trata pacienții grav bolnavi cu coronavirus. Este similar cu tratamentul făcut de Regeneron care i-a fost acordat președintelui Trump la începutul acestei luni.

Vestea vine după ce compania Johnson & Johnson a anunțat că a aflat despre o „boală inexplicabilă” la unul dintre voluntari, care a determinat să întrerupă duminică studiul vaccinului cu coronavirus de fază 3 în SUA și a informat imediat DSMB, care monitorizează studiul clinic.

Compania nu a putut să spună dacă voluntarul care s-a îmbolnăvit a primit vaccinul sau placebo.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *