News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

„Principala provocare cu care ne confruntăm în momentul de faţă este cadrul legislativ oarecum instabil. El trebuie stabilizat, trebuie să găsim o soluţie aşa încât să rezolvăm problemele industriei şi în acelaşi timp să ajutăm clienţii vulnerabili pe care îi aveţi aici în România. Ei au nevoie de ajutor dar trebuie combinat cu un sistem tarifar care să-i ajute şi pe operatori şi pe clienţi şi mediul de afaceri din România să se dezvolte”, a spus preşedinte E.ON Romania.

Reprezentanţii E.ON se plâng că au ajuns să nu-şi mai poată acoperi costurile. Vânzarea în pierdere le va afecta profitabilitatea, dar şi planurile de investiţii în România, spune preşedintele grupului energetic.

„Dacă vrem să ajungem la un nivel la care ne putem vinde gazul într-o marjă rezonabilă şi să nu mai pierdem bani, atunci trebuie să avem o creştere urgentă de preţuri de cel puţin 7%, urmată de alte creşteri în perioadele următoare. Trebuie însă să definim un pachet care să rezolve problemele pentru întreaga industrie împreună cu ANRE. Noi suntem dispuşi să discutăm cu autoritatea de reglementare. De altfel am făcut mai multe propuneri în acest sens”, a adăugat Hajdiniak.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *