News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Ești în căutarea unei case în jurul Aradului? Iată CUM să alegi între o locuință nouă și una veche! Ești în căutarea unei case în jurul Aradului? Iată CUM să alegi între o locuință nouă și una veche!
Please follow and like us:
Pin Share

După perioada pandemiei, multe persoane și-au dat seama că au nevoie de o locuință mai spațioasă, care să includă chiar și o curte în care să poată desfășura diverse activități, mai ales dacă au și copii. Dacă stai în Arad, ai destule opțiuni în localitățile de pe lângă oraș.

Ca și în cazul apartamentelor, trebuie să iei în considerare mai multe aspecte atunci când alegi o casă, iar mai jos găsești câteva sfaturi în funcție de care poți să te ghidezi atunci când ai de ales între o proprietate nouă și una mai veche.

Iată de ce să ții cont când alegi între o casă nouă și una mai veche în localitățile din apropierea Aradului!

  • Principalele diferențe dintre casele noi și cele vechi

Una dintre principalele dileme ale viitorilor proprietari este dacă să se mute într-un complex nou, mai ales că mulți dezvoltatori, datorită spațiilor generoase, preferă să construiască cartiere noi de case la ieșirile din Arad. La fel de bine se vând și proprietățile mai vechi, iar dacă nu știi care dintre ele ar fi o opțiune mai bună, iată la ce ar trebui să fii atent:

  • prețul este cel mai important aspect, însă, de multe ori, casele vechi pot costa la fel ca cele noi;
  • spațiul aferent proprietății – ai putea avea mai mult loc într-o casă mai veche și mai mică, dar cu o curte mai mare;
  • accesul la utilități, care poate oferi avantaje mai mari în cazul unei case noi, unde toate instalațiile sunt moderne, în comparație cu cele ale unei locuințe vechi;
  • suprafața casei – deși locuințele noi au suprafețe mari, cele mai vechi pot fi mai spațioase și mai bine compartimentate.

Bineînțeles că, atunci când vine vorba despre spațiul interior, vei vrea să îl mobilezi după cum îți place, iar aici ar trebui să pui accent pe mărimea bucătăriei și a dormitoarelor. În ceea ce privește livingul, acesta este, de obicei, generos, indiferent de vechimea casei, iar legat de mobilă poți verifica aici ce opțiuni ai legat de biblioteci, canapele și alte piese pe care să le îmbini armonios.

  • Apropierea de serviciu și școli

Un alt criteriu important, când ai de ales între o casă nouă și una mai veche, este apropierea de oraș. Partea bună este că, în timpul pandemiei, piața imobiliară a înregistrat o scădere moderată la nivel național, așa că te poți încadra mai bine în buget.

După cum bine știi, complexele noi se concentrează în jurul orașului, pe când o proprietate mai veche poate fi localizată chiar la câteva zeci de kilometri de Arad, așadar, atunci când faci o alegere, trebuie să fii conștient și de aceste aspecte.

Serviciul și școlile sunt principalele repere pe care trebuie să le ai în vedere când alegi o casă și mijloacele de transport cu care te poți deplasa până în Arad, în cazul în care ai doar o mașină, de exemplu.

Zonele din jurul orașului Arad sunt foarte ofertante în ceea ce privește cumpărarea unei case, alegerea fiind până la urmă subiectivă și depinzând de nevoile tale de spațiu și de confort. Aspectele de mai sus, însă, ar trebui avute în vedere pentru a face o alegere care să te mulțumească pe deplin.

Sursa foto: Pixabay.com

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *