News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Etapa a III-a a programului ”Rabla pentru electrocasnice” – sesiunea de iarnă debutează vineri la ora 10:00 Etapa a III-a a programului ”Rabla pentru electrocasnice” – sesiunea de iarnă debutează vineri la ora 10:00
Please follow and like us:
Pin Share

Etapa a III-a a sesiunii de iarnă a programului ”Rabla pentru electrocasnice” demarează vineri, de la ora 10:00, moment din care românii pot aplica pentru a primi vouchere destinate achiziţionării de electrocasnice din categoriile: aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare.

Potrivit informaţiilor Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), bugetul alocat acestei etape este de şase milioane de lei.

Valoarea voucherelor este după cum urmează: 400 de lei – pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 400 lei – pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 200 de lei – pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

AFM precizează că finanţarea nu poate depăşi 50% din valoarea echipamentelor comercializate prin program, iar voucherele se pot genera până pe data de 16 decembrie 2021, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului alocat acestei etape.

„Având în vedere că în ediţia precedentă, în etapele de selectare a voucherelor, bugetul a fost rezervat integral, ulterior fiind utilizate doar 55% din voucherele rezervate şi ţinând seama de faptul că bugetul alocat este limitat, vă rugăm să generaţi vouchere doar dacă aveţi intenţia de a le utiliza pentru achiziţionarea electrocasnicelor selectate. Reamintim că voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică”, notează AFM.

Programul „Rabla pentru electrocasnice” – ediţia 2021 a avut alocat un buget de 75 de milioane de lei, din care 34 de milioane de lei pentru sesiunea din perioada sărbătorilor de iarnă. AGERPRES

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *