News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

EUFONIA FESTIVAL – Aradul și Lipova devin un MicroCosmos muzical plin de culoare EUFONIA FESTIVAL – Aradul și Lipova devin un MicroCosmos muzical plin de culoare
Please follow and like us:
Pin Share

Noul anotimp este însoțit de culorile calde ale concertelor de muzică clasică planificate în cadrul celei de-a treia ediții a EUFONIA Festival – cel mai important festival de muzică clasică de cameră din vestul României.

În perioada 13-27 septembrie, orașe precum Timișoara, Arad, Lipova și Caransebeș devin un conglomerat de MicroCosmosuri muzicale ce invită publicul meloman spre visare. Peste 20 de evenimente, incluzând recitaluri, concerte educaționale, masterclass-uri pentru tineri muzicieni, conferințe, workshop-uri și intervenții de muzicoterapie.

În 18 septembrie, începând cu ora 18.00, are loc concertul „MicroCosmos Muzical”, ținut în grădina de lectură a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol”, Arad, eveniment organizat de Asociația Tribul Artistic în parteneriat cu Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad și Biblioteca Județenă „Alexandru D. Xenopol”, cu susținerea Centrului Cultural- Pastoral „Sfântul Ierarh Nicolae”și Universității de Vest „ Vasile Goldiș”din Arad.

Concertul susținut la Basilica Maria Radna, în 20 septembrie de la ora 18, a devenit tradiție, fiind de nelipsit din lumea noastră muzicală! Mereu o bucurie desăvârșită să auzim muzica răsunând în universul sacru al acestei bijuterii arhitecturale baroce, inima Diecezei romano-catolice de Timișoara, „Basilică Minor”.

MicroCosmosul nostru pulsează a viață și armonie, invitând publicul să descopere noi lumi muzicale pline de culoare. Programul propus cu ocazia acestui concert aduce pe aceeași scenă artiști internaționali și tineri instrumentiști români, tinerii muzicieni care au participat la masterclass-urile susținut în cadrul acestei ediții Eufonia.

MicroCosmosul acestei seri este conturat de artiștii:

Rosanne Philippens – violonistă extrem de apreciată pe continentul European, care cântă pe o vioară „Barrere” Stradivarius din 1727;

Beatrice Muthelet – violistă și solistă a Mahler Chamber Orchestra;

Vlad Popescu – vioară, membru fondator al Cvartetului Furiant din Berlin;

Valentin Răduțiu –  unul dintre cei mai apreciați violonceliști ai momentului (cântă pe un violoncel Francesco Ruggieri din 1686, Cremona); alături de tinerii muzicieni participanți la cursurile de măiestrie din acest an.

Se vor interpreta lucrări de W.A.Mozart, D. Șostakovici, J.S. Bach ș.a.

Durată concert: 90 min

Accesul este GRATUIT și se face în limita locurilor disponibile.

Evenimentul se va desfășura urmând toate măsurile impuse de oficialități, ținând cont de reglementările în vigoare: se vor respecta regulile de distanțare socială, iar purtarea măștii este, desigur, obligatorie.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *