News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Nicolae Ioţcu, preşedintele Cosiliului Judeţean Arad participă în aceste zile la cea de a VII-a Adunare Generală a Asociaţiei pentru Promovarea Institutului Regiunilor Europene (IRE). Evenimentul se desfăşoară sub egida „Europa 2020 – Implementare la nivel local şi regional“ Economia întâlneşte Politica.

Întâlnirea este patronată de Johannes Hahn, Comisar European pentru Politică Regională, Mercedes Bresso, preşedinte al Comitetului Regiunilor (Bruxelles), Michael Spindelegger, vicecancelar şi ministru federal pentru Afaceri Europene şi Internaţionale (Austria), Reinhold Mitterlehner, ministru federal al Economiei (Austria) şi Josef Pühringer, preşedinte al Landului Austriei de Sus, se desfăşoară în localitatea Linz (Austia).

Agenda Adunării Generale IRE cuprinde o serie de discuţii privind fondurile UE disponibile „Europa pentru Cetăţeni“, „Agenda Digitală pentru Europa, o Şansă pentru Regiunile mai puţin dezvoltate“- Agenda Digitală face parte din strategia Europei pentru a dezvolta economia digitală până în anul 2020.

De asemenea, calendarul întâlnirii prevede şi orgaizarea a de 4 ateliere de lucru “Refacerea Bugetelor Locale Publice şi Regionale”, „Soluţii Inteligente Smart Grid—E-Mobilitate”, „Modernizarea Sistemului de Trafic pentru o Europă care Conservă Resursele– Finanţarea Infrastructurii şi Eficienţa Energetică în Oraşe” respectiv „Contractarea energetică de performanţă”. „Consiliul Judeţen Arad este membru cu drepturi depline al IRE din anul 2008, fiind singurul judeţ din România membru al acestui organism. Este o oportunitate pentru noi de a participa la acest for de dezbatere – atât politic, cât şi economic – la nivelul Uniunii Europene, aducându-se pe agenda de lucru problemele cu care se confruntă Europa şi oferă soluţii de la experţi atât de la Bruxelles cât şi din alte ţări europene. Totodată, la eveniment participă, alături de oameni politici, şi companii puternice din Europa. De aceea participarea noastră e cu atât mai importantă”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *