News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Europa dorește un continent verde dar costurile sunt amețitoare Europa dorește un continent verde dar costurile sunt amețitoare
Please follow and like us:
Pin Share

După o vară de temperaturi record, care au închis centralele electrice, au întârziat trenurile și au ars culturile, Europa va căuta să devină liderul global în acțiunile climatice și să devină primul continent neutru de carbon.

Acest plan va atinge ritmul la Helsinki în următoarele două zile, când bancherii centrali și miniștrii finanțelor din Uniunea Europeană vor intra în ideea modalității de a stimula sute de miliarde de euro în investiții necesare pentru a reduce zero emisiile de gaze cu efect de seră până la jumătatea secolului.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat săptămâna aceasta că protejarea mediului este „sarcina noastră definitorie a generației”, adăugând că este o „obligație morală, umană și politică”. Dacă este lăsată necontrolată, o creștere a temperaturii de 3,5 grade Celsius ar putea provoca 190 miliarde de euro (210 miliarde dolari) în daune provocate celor 28 de țări ale UE, o pierdere netă de 1,8% din producție și 200 000 de decese cauzate de căldură, potrivit unei analize a UE care a privit orizontul de timp 2071-2100.

„Trebuie să ne intensificăm radical ambițiile și să începem într-adevăr tranziția către o lume fără fosile”, a declarat ministrul suedez pentru climă, Isabella Lovin, la o conferință de la Bruxelles, pe 11 septembrie. „UE este singura putere majoră din lume acum poate manifesta un leadership global și trebuie să-și asume acest rol. ”

„Sectorul financiar are un rol esențial în susținerea tranziției către o economie neutră din punct de vedere climatic”, potrivit unui document trimis de oficialii finlandezi în pregătirea întâlnirii. „Autoritățile de supraveghere și băncile centrale, inclusiv Banca Centrală Europeană, pot juca un rol activ în această reorientare.”

Guvernul german realizează un fond public-privat care ar strânge bani prin emiterea de obligațiuni către comercianții de retail privați pentru a finanța o serie de măsuri climatice.

admin

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *