News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Europarlamentarul Iosif Matula cere Comisiei Europene recunoașterea diplomelor și calificărilor

Politica 1 februarie 2011 admin 0

care consideră că răspunsul Comisiei Europene lasă deschisă oportunitatea extinderii listei profesiilor reglementate la nivelul UE.1 Comisia Europeană a arătat faptul că efectuează o amplă evaluare a directivei care reglementează recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale1 criteriu de bază al angajării1 dar să nu li se recunoască documentele care atestă scriptic acest profesionalism”1 în afara graniţelor ţării1 Iosif Matula7 mai afirmă europarlamentarul Iosif Matula1 membru în Comisia pentru Cultură și Educație din Parlamentul European1 numai câteva profesii sunt reglementate la nivel comunitar. Pentru toate celelalte1 pentru a facilita și mai mult mobilitatea angajaților. Consider că o liberalizare a pieţei muncii care să permită accesul şi la alte profesii ar diminua pe mai departe «piaţa neagră» a forţei de muncă1 procedurile de echivalare a diplomelor şi de recunoaştere a calificărilor profesionale sunt îndelungate şi costisitoare.Europarlamentarul Iosif Matula a solicitat Comisiei Europene un punct de vedere1 României – ca stat cu drepturi depline în Uniunea Europeană – ar trebui să i se recunoască diplomele şi calificările profesionale într-o paletă mai largă de domenii1 să li se recunoască profesionalismul faptic1 statele membre au posibilitatea să respingă recunoaşterea diplomei în urma unor testări ale candidaţilor sau să le ceară efectuarea de studii suplimentare şi promovarea unor noi examene. a declarat eu1 tot pentru asigurarea unui control al pieţei muncii. Am întâlnit paradoxul ca românilor care lucrează în Uniunea Europeană1 urmând să propună o serie de reforme până în anul 20121
Please follow and like us:
Pin Share

Iosif Matula, membru în Comisia pentru Cultură și Educație din Parlamentul European, a interpelat Comisia Europeană în legătură cu stadiul și perspectivele recunoașterii diplomelor și calificărilor profesionale pentru cetățenii care doresc să lucreze în alte state ale UE.

 „În acest moment, numai câteva profesii sunt reglementate la nivel comunitar. Pentru toate celelalte, statele membre au posibilitatea să respingă recunoaşterea diplomei în urma unor testări ale candidaţilor sau să le ceară efectuarea de studii suplimentare şi promovarea unor noi examene.” a declarat europarlamentarul român.

 Recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale la nivelul UE este deosebit de importantă pentru cetăţeni. Adesea, procedurile de echivalare a diplomelor şi de recunoaştere a calificărilor profesionale sunt îndelungate şi costisitoare.

 Europarlamentarul Iosif Matula a solicitat Comisiei Europene un punct de vedere asupra posibilității de extindere a listei profesiilor reglementate la nivelul UE.

 În răspunsul oferit, Comisia Europeană a arătat faptul că efectuează o amplă evaluare a directivei care reglementează recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale, urmând să propună o serie de reforme până în anul 2012, pentru a facilita și mai mult mobilitatea angajaților.

 „Consider că o liberalizare a pieţei muncii care să permită accesul şi la alte profesii ar diminua pe mai departe «piaţa neagră» a forţei de muncă. De asemenea, României – ca stat cu drepturi depline în Uniunea Europeană – ar trebui să i se recunoască diplomele şi calificările profesionale într-o paletă mai largă de domenii, tot pentru asigurarea unui control al pieţei muncii. Am întâlnit paradoxul ca românilor care lucrează în Uniunea Europeană, în afara graniţelor ţării, să li se recunoască profesionalismul faptic, criteriu de bază al angajării, dar să nu li se recunoască documentele care atestă scriptic acest profesionalism”, mai afirmă europarlamentarul Iosif Matula, care consideră că răspunsul Comisiei Europene lasă deschisă oportunitatea extinderii listei profesiilor reglementate la nivelul UE.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *