News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Europarlamentarul Iosif Matula a votat ieri în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg o rezoluție care face apel la statele membre care mențin restricții pe piața muncii pentru cetățenii români și bulgari. Rezoluția elaborată de europarlamentarul Traian Ungureanu solicită eliminarea acestor restricții până la finalul anului 2011, înainte de termenul limită final din 2013 prevăzut de tratatul de aderare la UE.

„Mobilitatea forţei de muncă în interiorul Uniunii Europene este un element cheie în atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020 pentru reformă şi relansare economică. În acest context, consider esenţială îndepărtarea restricţiilor pe piaţa forţei de muncă pentru cetăţenii români şi bulgari. Consider că aceste restricții sunt discriminatorii şi excesive. Înţeleg dorinţa de protejare a propriilor cetăţeni pe piaţa muncii, pentru fiecare ţară europeană, dar consider că  afluxul  forţei de muncă din ţări precum România sau Bulgaria au creat un cadru competitiv, o creştere a calităţii muncii pe tot cuprinsul UE.” a declarat euroaprlamentarul Iosif Matula.

Europarlamentarul arădean și-a exprimat preocuparea față de numărul alarmant de șomeri în rândul tinerilor „Creşterea numărului de şomeri în rândul tinerilor este alarmantă. Potrivit Eurostat, la nivelul Uniunii Europene numărul şomerilor cu vârste sub 25 de ani este de 5.139.000 persoane. Uniunea trebuie să vină în sprijinul acestor tineri, inclusiv prin multiplicarea proiectelor precum Portalul mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de munca (EURES), a acţiunilor  de sensibilizare a opiniei publice precum „Zilele europene ale locurilor de muncă.”

Rezoluția adoptată în  Parlamentul European subliniază rolul vital pe care IMM-urile îl au pentru economia europeană şi contribuţia acestora la stimularea creşterii economice, ocuparea forţei de muncă şi coeziunea socială.” Trebuie să avem acţiuni concrete pentru dezvoltarea IMM-urilor, pentru ca acestea să poată să absoarbă forţă de muncă, în special din generaţiile mai tinere.”

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *