News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În cadrul unei intervenții în plenul Parlamentului European, Iosif Matula a atras atenția că, în contextuul globalizării și al crizei economice, principala provocare în materie de adaptare la schimbările generate de aceste fenomene o constituie menținerea competitivității întreprinderilor europene.

„Pentru a ține pasul cu globalizarea, întreprinderile sunt nevoite să se stabilească în regiuni atractive pentru piața muncii. Este o realitate de care trebuie să ţinem seama. Modalitatea prin care putem să împiedicăm «migrarea» investitorilor este crearea unui parteneriat cu aceştia. Dincolo de politica fiscală a statului, administraţia locală trebuie să sprijine concret investitorii, ca împreună să organizeze cursuri de reconversie şi perfecţionare profesională. În cazul în care relocarea întreprinderilor nu mai poate fi împiedicată, cum este cazul întreprinderii Nokia de la Jucu, trebuie să avem măsuri şi prin noi programe de reconversie. Spun că acest rol trebuie să îl aibă în special administraţia locală deoarece e nevoie ca aceste decizii să fie luate cât mai aproape de cetăţean, pe baza principiului subsidiarităţii.” a afirmat Iosif Matula.

Iosif Matula a subliniat rolul Fondului European de Ajustare la Globalizare (FEAG) în ceea ce privește crearea condițiilor necesare reintegrării pe piața muncii, precum și necesitatea extinderii acestui instrument de reconversie profesională.

„Susțin extinderea fondului european de ajustare la globalizare și creștera gradului de cofinanțare pana în 2013 și chiar în viitoarea perioadă de programare. Trebuie să susținem implementarea reformelor structurale, în vederea creșterii potențialului de angajare, iar FEAG să constituie un instrument pivot pentru atingerea obiectivelor stabilit.”

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *