News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Europarlamentarul Iosif Matula a luat cuvântul în cadrul ultimei şedinţe a Comisiei pentru Cultură şi Educaţie la dezbaterea privind priorităţile preşedinţiei poloneze a UE.

La finalul prezentarii obiectivelor în domeniul sportului, Iosif Matula a atras atenţia asupra faptului că se acordă atenţie exclusiv sportului de performanţă, neglijându-se sportul de masă practicat atât în şcoli, cât şi în afara acestora. Acesta a mai subliniat rolul important pe care îl au competiţiile de masă în promovarea incluziunii sociale, a spiritului competiţional şi, inclusiv, în a atrage zeci de mii de turişti în zonele care promovează astfel de evenimente, de exemplu maratoanele sau concursurile de ciclism.

Un alt argument al europarlamentarului român este şi fenomenul obezităţii, „Obezitatea este din ce în ce mai răspândită în Europa, atât la vârste tinere cât şi la adulţi, ceea ce reprezintă o gravă ameninţare la adresa sănătăţii cetăţenilor UE”.

La dezbaterea din Parlamentul European au participat, pe lângă europarlamentari şi reprezentanţi ai ONG-urilor, mai multi miniştri polonezi: ministrul educaţiei, ministrul ştiintei şi învăţământului superior, ministrul culturii şi patrimoniului naţional, precum şi secretarul de stat din ministerul sportului şi turismului.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *