News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În primele 6 luni ale anului curent, aproximativ 38% din primele brute subscrise de societățile de asigurare au fost intermediate de brokerii de asigurare. Acest grad de intermediere este cu 2,2 puncte procentuale mai mare decât era în perioada similară a anului trecut.

Astfel, potrivit datelor provizorii raportate Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor de către brokerii de asigurare, valoarea primelor intermediate în primele 6 luni din 2011 a fost de 1,526 miliarde lei, din care: 0,701 miliarde lei în trimestrul I și 0,825 miliarde lei în trimestrul II din 2011.

Dacă în primul trimestru, primele intermediate au scăzut cu 9,22% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, situația s-a schimbat în cel de-al doilea trimestru, acestea crescând cu 5,55%, față de trimestrul II din 2010.

Evoluția pozitivă din trimestrul II a făcut ca, la nivelul primelor 6 luni din acest an, primele intermediate de brokerii de asigurare să consemneze o scădere cu numai 1,68%. Această scădere este considerabil mai mică decât cea înregistrată de primele brute subscrise de societățile de asigurare în aceeași perioadă, respectiv de 7,43%, fapt care arată că aportul brokerilor de asigurare ca și canal de distribuție a produselor de asigurare este în continuă creștere.

”Consider că reintrarea pe creștere a primelor intermediate de brokeri în cel de-al doilea trimestru este un semnal pozitiv că piața începe să își revină. Îmi exprim convingerea că implementarea în scurt timp a normelor emise de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor privind creșterea calității pregătirii profesionale va avea ca efect o creștere și mai accelerată a rolului intermediarilor în asigurări „ a declarat Angela Toncescu, președintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

În ceea ce privește veniturile realizate din activitatea de brokeraj în primele 6 luni din 2011, acestea au fost în valoare de 0,299 miliarde lei, cu 15,60% mai mari decât în semestrul I din 2010. Veniturile realizate din negocierea contractelor de asigurare, care reprezintă circa 97% din veniturile totale, au crescut cu 17,39%.

Evoluția bună a pieței de brokeraj în asigurări din cursul celui de-al doilea trimestru s-a reflectat și asupra veniturilor, care au crescut cu 22,71% față de trimestrul II din 2010 (respectiv cu 24,87% în cazul veniturilor realizate din negocierea contractelor de asigurare).

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *