News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

EXAMENUL DE LIMBA ROMANA DIN CADRUL BACALAUREATULUI A AVUT PARTE DE PREZENTA MAXIMA DIN PARTEA ELEVILOR EXAMENUL DE LIMBA ROMANA DIN CADRUL BACALAUREATULUI A AVUT PARTE DE PREZENTA MAXIMA DIN PARTEA ELEVILOR
Please follow and like us:
Pin Share

În perioada 17-18 august 2015 s-a desfăşurat Proba A – proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea iunie  – iulie 2015. Proba a fost organizată într-o unitate şcolară liceală, și anume la Colegiul Naţional „V. Goldiş” Arad. În cadrul examenului de bacalaureat s-au înscris 163 de candidați, dintre care prezenți au fost 114. Nici un candidat nu a fost eliminat in timpul examenului. Peste jumătate din candidați au obținut calificativul mediu, 34 au obținut calificativul avansat și doar 11 candidați au reușit să obțină nivelul de experimentat.

Proba s-a desfăşurat conform prevederilor metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, atât sub aspect organizatoric (evaluarea a fost realizată de doi profesori evaluatori, fiecare evaluator a completat în borderoul individual nivelul de competenţă acordat candidatului), cât şi sub aspect logistic (sălile de evaluare au fost prevăzute cu camere audio – video, centrul de evaluare a beneficiat de personal de pază şi de personal medical, candidaţii au avut în sală apă, sălile de evaluare au fost izolate de celelalte clase).

Candidaţii au avut ca sarcini de lucru: receptarea mesajului scris, în baza unor texte în conformitate cu programa şcolară şi producerea unui mesaj oral, sub forma diferitelor tipuri de discursuri.

În urma evaluării, candidaţii au avut posibilitatea să obţină nivelul de : utilizator mediu, sau utilizator avansat sau utilizator experimentat.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *