News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Asociatia de prietenie româno-italiană „Pro Benemerenti” în colaborare cu Asociaţia „Romanian Land” din Recanati, Italia, organizează în perioada 27 august – 16 septembrie 2010, la Recanati, expoziţia de pictură sub genericul „Simboluri care ne unesc”. Expoziţia, desfăşurată în parteneriat cu primăria Recanati, este structurată pe patru secţiuni: 1. Întoarcerea la izvoare: Leopardi – Eminescu, poeţi naţionali; 2. Soarele de la Miezul Nopţii; 3. Pro Ecologia: Ultima frunză; 4. Artă sacră românească.

Primele trei secţiuni sunt semnate de cunoscutul pictor arădean Dan Merişca, format la şcoala italiană de pictură, iar cea de a patra îi aparţine artistei Florina Liliana Catrina. Vernisajul expoziţiei va avea loc în 27 august ora 19, în Torre Civica din Recanati, în prezenţa oficialităţilor locale.

„Expoziţia de la Recanati, pusă sub genericul „Simboluri care ne unesc”, are multiple semnificaţii, de la o asociere simbolică între cei doi poeţi naţionali, Leopardi şi Eminescu, surprinşi în manieră caravaggistă de pictorul Dan Merişca, la avatarurile luminii solare în emisfera nordică până la sensibilizarea opiniei publice faţă de problematica mediului ambiant. Nu în ultimul rând, secţiunea de artă sacră românească vine să reliefeze specificitatea spiritualităţii româneşti într-un loc de referinţă pentru cultura italiană”, a declarat Dr. Antoniu Martin, directorul de proiecte al Asociaţiei Pro Benemerenti.

Manifestarea artistică de la Recanati poate reprezenta o premisă serioasă pentru noi proiecte care să confere consistenţă dialogurilor culturale italo-române.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *