News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Expoziția de pictură „Restituiri. Carol Wolff”, la Complexul Muzeal Arad Expoziția de pictură „Restituiri. Carol Wolff”, la Complexul Muzeal Arad
Please follow and like us:
Pin Share
Vernisaj: miercuri, 11 septembrie 2019, orele 18.00, Muzeul de Artă Arad, str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj 2, sala „Ovidiu Maitec”
Expoziția Restituiri. Carol Wolff – organizată în colaboare cu Asociația Kölcsey Arad –
reunește portrete, scene de gen, naturi noarte și peisaje din patrimoniul Complexului Muzeal Arad, cel al Muzeului Național al Banatului și din colecții particulare.
Curatori: Adriana Pantazi și Fekete Károly
„Semnătura Wolff K, Wolff sau C. Wolff identifică artistul omonim a cărui biografie este extrem de lacunară. Cu origini în localitatea Pâncota (județul Arad) – născut în 4 mai 1869 / decedat în 1944 –, Carol Wolff s-a format profesional în mediul artistic münchenez, unde a frecventat Școala particulară de pictură a lui Simon Hollósy. În anii 1896 și 1897 numele său se regăsește printre cele ale studenților care și-au urmat maestrul la Baia Mare. Din 1898 a participat consecutiv până în 1918 la Salonul Național, organizat primăvara și toamna la Budapesta, unde a expus scene de gen.
După stabilirea la Arad – la începutul anilor ’20 – , pentru Carol Wolff subiectul predilect a fost portretul. I-au fost comandate, de către instituția Primăriei, portretele regilor Ferdinand și Maria, cele ale personalităților politice locale implicate în Unirea de la 1918 (Vasile Goldiș, Ștefan Cicio Pop) sau ale unor primari și prefecți din perioada de început a administrației românești (Ștefan Anghel, Ioan Robu, Cornel Luțai, Iustin Marșieu, Mihai Mărcuș). Odată dobândit statutul de bun portretist, dublat de garanția conferită prin comenzile venite din partea autorităților, semnătura lui Wolff este tot mai des întâlnită în interioarele burgheziei locale, în cele ale intelectualității orașului sau din împrejurimile lui”, Adriana Pantazi, istoric, Complexul Muzeal Arad.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *