News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad aduce la cunoştinţa agenţilor economici din judeţul Arad facilităţile prevăzute de Legea nr. 106/2011 pentru modificarea Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă.

Angajatorul care încheie un contract de ucenicie la locul de muncă poate primi lunar, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pe perioada derulării contractului de ucenicie, pentru acel ucenic, o sumă egală cu 60% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare.

Valoarea indicatorului social de referinţă este de 500 lei.

Pot încheia contracte de ucenicie la locul de muncă şi:
a) persoana fizică autorizată, dacă face dovada că prestează de cel puţin un an activitatea pentru care a fost autorizată;
b) întreprinderea familială, prin reprezentantul acesteia, dacă face dovada că prestează de cel puţin un an activitatea pentru care s-a constituit ca întreprindere familială.

În vederea acordării sumelor mai sus prevăzute, angajatorii vor încheia cu AJOFM Arad, în termen de 30 de zile de la data expirării perioadei de probă cuprinse în contractul de ucenicie la locul de muncă, o convenţie , conform modelului stabilit în HG 234/2006 pentru aprobarea Normele metodologice de aplicare a legii nr. 279/2005, actualizate.

În data de 12.01.2012, începând cu orele 11:00, la sediul AJOFM Arad din str. Călugăreni nr. 1 A va avea loc o prezentare a legii privind ucenicia, la care sunt invitaţi reprezentanţii angajatorilor din judeţul Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *