News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Fără coloane de vehicule pe DN 7

Local 4 noiembrie 2011 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Grupul de lucru în domeniul rutier a luat unele măsuri pentru fluidizarea traficului și siguranța rutieră. Decizia a fost luată pentru a evita formarea colanelor de vehicule transport mărfuri în regim internațional pe partea carosabilă a drumurilor național europene. Este vorba în principal de vehiculele aflate în staționare pe partea carosabilă, coloanele care se formează pe DN7, la intrarea în orașul Nădlac. Astfel,  săptămânal în ziua de vineri începând cu ora 8 până în ziua de luni la ora 22 și întotdeauna cu 24 de ore înainte de instituirea restricției de circulație pe teritoriul Ungariei europene este interzisă oprirea autovehiculelor pe partea carosabilă a drumurilor publice național europene.

Pe DN 7, tronsonul Zam la Nădlac, intrarea în localitatea Nădlac, este interzisă oprirea autovehiculelor transport  marfă în regim internațional pe DN7, prin obligarea conducătorilor auto de a folosi pentru staționare parcările existente pe acest tronson de drum și luarea măsurilor de sancționare pentru cei care nu folosesc aceste parcări pentru oprire și odihnă. De asemenea, administratorii acestor parcări sunt obligați să primească autovehiculele de transport marfă în regim internațional pentru oprire sau odihnă, desigur în funcție de capacitatea parcării.

Traficul rutier pentru aceste autovehicule se va devia pe DJ 709 D (Pecica-Semlac-Șeitin-Nădlac) cu oprire pe drumul județean înainte de intrare în localitatea Nădlac sau pe DN 79 în vederea trecerii frontierei de stat prin punctul de trecere a frontierei Vărșand. „Deciziile luate în cadrul acestui grup de lucru se aplică deja și apar și primele rezultate pozitive. Chiar de 1 noiembrie, când în statul vecin s-a comemorat Ziua Morților, și au existat unele restricții, s-a deviat traficul și s-au folosit parcările pentru a nu crea blocaje în trafic”, afirmă prefectul Călin Bibarț.

Călin Bibarț, prefectul județului Arad, precizează că autoritățile publice locale împreună cu organele de poliție rurală și reprezentanții Secției de Drumuri Naționale au sarcina de a identifica  administratorii de parcări existente pe DN 7, tronsonul Zam-Nădlac. „Am luat această decizie în cadrul grupului de lucru în domeniul rutier pentru că au existat numeroase sesizări din cauza blocării traficului în zonă. Prin impunerea acestor măsuri nu vom mai avea coloane interminabile pe DN7. Administratorii de parcări vor comunica capacitatea de primire a autovehiculelor de transport marfă”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Reprezentanții grupului rutier au luat decizia ca pentru siguranța și fluența traficului rutier pe DN 7 se impune, de urgență, luarea de măsuri de semnalizare și marcare a părții carosabile deschisă traficului rutier. Măsurile vor fi luate de către executantul lucrării SC Astaldi. Tot pentru siguranța traficului rutier s-a decis ca până în luna iulie 2012 să se realizeze „Jurnalul semnalizării rutiere pe drumurile județene și comunale”.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *