News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

FCC Baschet Arad mai aşteaptă să fie salvată de Primărie FCC Baschet Arad mai aşteaptă să fie salvată de Primărie
Please follow and like us:
Pin Share

Alături de echipa fanion UTA, o altă grupare reprezentativă ce aşteaptă urgent bani publici este multipla campioană naţională, FCC Baschet Arad.

Situaţia echipei de baschet feminin este foarte complicată, atâta timp cât clubul nu a luat bani nici în prima sesiune de proiecte de la CMCA, iar a doua sesiune nu se mai ţine în viitorul apropiat, conform unei informări a Primăriei. Iar bugetul depinde în mare măsură de fondurile din bani publici, atâta timp cât clubul nu are un un sponsor puternic. Totuşi, intrarea în vigoare a Legii 115/2020 dă posibilitatea administrației publice locale să acorde în mod direct alocații bugetare cluburilor sportive, pe bază de Hotărâre a Consiliului Local Municipal. Primarul interimar Călin Bibarţ a declarat, ieri, că UTA se va bucura de un astfel de privilegiu, dar aşteptăm şi faptele.

Multipla campioană naţională, din nou în situaţie grea

Bibarţ nu a pomenit însă nimic despre echipa FCC Baschet Arad, iar preşedintele clubului arădean, Marcel Urban, este ingrijorat de perspective. Mai ales că timpul trece repede, iar echipa ar trebui să se reunească în a doua jumătate a lunii august. Singura speranţă este, în contextul actual, acordarea în mod direct a unor bani, la fel ca şi în cazul UTA-ei, pe noua lege. Altfel, în ciuda faptului că se plănuia construirea unei echipe frumoase pentru sezonul viitor, există şi posibilitatea desfiinţării, ceea ce ar fi sinonim cu un dezastru pentru sportul arădean de performanţă, şi aşa greu încercat de ani de zile.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *