News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

FCC Baschet Arad, victorii clare cu Rapid şi Agronomia. Podium pentru „galben-albastre”! FCC Baschet Arad, victorii clare cu Rapid şi Agronomia. Podium pentru „galben-albastre”!
Please follow and like us:
Pin Share

Chiar și fără americanca Beadle, plecată mai repede acasă, FCC Baschet Arad şi-a respectat statutul de favorită în fața Rapidului, meci contând pentru etapa a opta din Liga Naţională. În primul meci al turneului cu numărul patru al LBNF, de la București, „galben-albastrele” chiar au fost foarte aproape de a atinge suta de puncte, în special grație procentajului ridicat la aruncările de la distanță. Arădencele au stabilit un record în actuala stagiune, prin Ecaterina Armanu și Veatriki Akathiotou, care şi-au trecut în cont câte șase triple! FCC-ul a controlat clar disputa cu giuleştencele, adjudecându-şi toate sferturile, inclusiv ultimul, în care a fost pe parchet mai ales cu linia secundă. Aradul s-a impus în final cu scorul de 93-51 (26-11, 21-11, 32-16, 14-13), Bogdan Bulj contând pe următoarele jucătoare: Armanu 22 puncte, Akathiotou 20, Karakasevic 16, Hadzovic 16, Fodor 11, Ardelean 6, Mîrne-Nagy 2, Spinean şi Lipovan. La Rapid s-au remarcat: Stănici (fostă Diaconu) 19 şi Manea 16 puncte. FCC Baschet Arad a disputat astăzi ultimul meci din acest an, cu gazdele de la Agronomia București. Echipa din Capitală venea după două turnee ratate din pricina problemelor cu coronavirusul, iar sâmbătă a pierdut clar, 47-71 cu Universitatea Cluj. Formaţia din Capitală a resimţit lipsa jocurilor şi a până la urmă a ritmului de campionat şi în partida cu „galben-albastrele, pierzând în aceeaşi manieră.

Record la triple, cu Rapidul! Căpitanul Hadzovic, MVP cu Agronomia

Arădencele au repetat jocul bun de sâmbătă şi s-au impus clar, în special datorită unui ultim sfert de forţă, în care s-au desprins decisiv, scor final 75-52 (18-8, 10-15, 22-16, 25-13).  Totuşi, la pauza mare a fost doar 28-23, pe fondul multor ratări şi a unei apărări agresive a bucureştencelor. Cu Hadzovic în zi de graţie, căpitanul echipei reuşind să înscrie 25 de puncte (3×3), dar având şi procentaje foarte bune la aruncările de două şi trei puncte. Sârboaica a încheiat meciul cu nouă pase decisive şi cinci recuperări şi un indice de eficienţă 32! Conaţionala Karakasevic a secondat-o, cu un „double-double”, 12 puncte şi 15 recuperări. Pentru „galben-albastre” au mai punctat: Armanu 11 (1×3), Akathiotou 9 (1×3), Mîrne Nagy 8, Ardelean 6 (1×3), Fodor 4. A mai jucat Lipovan, iar Spinean a rămas doar pe bancă. La Agronomia s-au remarcat Filip, 15 puncte (1×3) şi ex-arădeanca Şipoş, 13 puncte (1×3).

Sepsi, Satu Mare, Arad – podiumul finalului de an!

Cu această victorie, FCC Baschet Arad încheie anul pe podiumul campionatului, mai exact pe locul 3, cu 16 puncte şi un bilanţ de şapte victorii şi două înfrângeri. Sepsi Sfântu Gheorghe şi CSM Satu Mare, echipele cu care formaţia de pe Mureş a pierdut până acum în actuala stagiune, sunt încă neînvinse şi au şi un meci mai puţin disputat decât Aradul, cele două ocupând practic primele două poziţii. Liga Naţională se reia la începutul anului viitor, pe 9 şi 10 ianuarie, când sunt programate ultimele două etape ale turului, cu echipa lui Bogdan Bulj urmând să înfrunte Phoenix Constanţa şi CSM Alexandria.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *