News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Festival de muzică simfonică cu peste 100 de artişti pe zi, pe Arena ”Francisc Neuman” Festival de muzică simfonică cu peste 100 de artişti pe zi, pe Arena ”Francisc Neuman”
Please follow and like us:
Pin Share

Un festival de muzică simfonică se va desfăşura de vineri, timp de trei zile, pe Arena ”Francisc Neuman” din Arad, care va reuni peste 100 de artişti în fiecare zi, între cei mai cunoscuţi care vor urca pe scenă însoţiţi de orchestre simfonice fiind Gheorghe Zamfir, trupa Phoenix, Kerekes Band, Laura Bretan sau Marcel Pavel.

„Symphonic Experience” Arad este primul eveniment cu public în afara meciurilor de fotbal care are loc pe Arena „Francisc Neuman” (Stadionul UTA), după ce aceasta a fost modernizată, şi are loc de vineri până duminică.

Evenimentul, aflat la prima ediţie, este organizat de firme private în parteneriat cu Primăria Arad, Centrul Municipal de Cultură şi Filarmonica Arad.

Potrivit organizatorilor, muzica clasică, jazz, rock, electronică, etno-funk şi şlagăre renumite „vor fuziona cu orchestre simfonice live şi voci spectaculoase”.

„Iubitorii de muzică se vor strânge în jurul celei mai impunătoare scene de concert văzute până acum în oraşul de pe Mureş. Vor cânta, vor aplauda în armoniile şi ritmurile oferite de o noua experienţă muzicală unică, presărată cu joc de lumini şi proiecţii impresionante”, promit organizatorii pe site-ul symphonicexperience.ro, unde pot fi achiziţionate biletele sau abonamentele.

Conform sursei citate, peste 100 de artişti vor urca pe scenă zilnic, iar maestrul Gheorghe Zamfir şi dirijorul Daniel Jinga sunt invitaţi speciali.

Gheorghe Zamfir va fi în faţa publicului sâmbătă seară, în timp ce vineri va fi în atenţia melomanilor trupa Phoenix. Duminică, vor urca pe scenă tenori şi soprane, cum ar fi Laura Bretan, Marcel Pavel, Ioan Miriţă sau Iordache Pasalic.

Pe parcusul celor trei zile, cei prezenţi vor avea ocazia să ascultate şi muzică de film, interpretată de filarmonici din Transilvania.

„Un show complex, de ţinută, pe care Aradul il aşteaptă de 30 de ani, ce se prevede a fi memorabil, unde muzicile se unesc într-o armonie emoţionantă şi magică, aducând muzica marilor scene şi mai aproape de oameni. O nouă paradigmă muzicală, de această dată la Arad”, au mai transmis organizatorii.

În urmă cu două luni, Primăria Arad anunţa că Arena „Francisc Neuman” va fi folosită şi pentru organizarea de concerte sau alte evenimente cu public numeros, pentru a se obţine mai multe venituri, astfel încât să se poată acoperi cheltuielile de întreţinere, dar se vor lua măsuri pentru protejarea suprafeţei de joc.

Noul stadion municipal a fost inaugurat în august 2020, în prezenţa ministrului de atunci al Tineretului şi Sportului, Ionuţ Marian Stroe, care se declarase impresionat de construcţie. Lucrările au durat cinci ani, arena fiind construită pe locul fostului stadion UTA. Construirea a fost finanţată exclusiv din bugetul local, cu 14 milioane de euro.

Arena „Francisc Neuman” are 12.584 de locuri, tribune acoperite şi instalaţie de nocturnă cu 174 de proiectoare. AGERPRES

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *