News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

la izvoare arad

Consiliul Județean, Centrul Cultural Județean Arad și partenerii: Primăria Hălmagiu, Primăria Pâncota, Primăria Șeitin, Primăria Ineu, organizează începând cu data de 13 iulie 2014 cea de-a V-a ediție a Festivalului Concurs ”LA IZVOARE”.
Într-un nou concept din acest an și având la bază tradiția ”Autentic Fest” (denumirea inițială a festivalului-concurs), ”LA IZVOARE” continuă să promoveze și să valorifice folclorul arădean autentic. Consiliul Judeţean Arad va pune accent, începând din acest an, pe aprecierea şi recompensarea muncii coregrafilor care instruiesc ansamblurile, formaţiile şi grupurile de dansatori. De asemenea, o altă noutate este posibilitatea participării la concurs a soliştilor vocali, a soliştilor instrumentişti şi a grupurilor vocale.
Prin susținerea acestui festival-concurs Centrul Cultural Județean Arad contribuie la afirmarea tinerelor talente preocupate de transmiterea și perpetuarea creațiilor folclorice autentice arădene și vizează revitalizarea activității căminelor culturale prin conservarea moștenirilor din zonele etnografice arădene recunoscute ca vetre folclorice. Concursul este structurat pe două categorii de vârstă: copii și seniori, și se adresează ansamblurilor, formaţiilor şi grupurilor de dansatori, grupurilor vocale, soliştilor vocali şi instrumentişti din judeţul Arad.

Prima etapă preliminară de selecție, cea pentru Valea Crișului -Țara Zărandului se va desfășura duminică, 13 iulie a.c. începând cu orele 13.00 la căminul cultural din Hălmagiu. Preselecția pentru Podgorie va avea loc duminică, 20 iulie a.c. la casa de cultură din Pâncota, iar pentru Valea inferioară a Mureșului și Câmpia Aradului, duminică 27 iulie a.c. la căminul cultural din Șeitin.

Finala pentru secțiunea copii se va desfășura sâmbătă, 9 august, iar pentru secțiunea seniori, duminică 10 august, a.c., ambele evenimente vor avea loc în Parcul central din Ineu.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *