News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Festivalul de Film Maghiar „Filmtettfeszt“, la Cinematograful „Arta“ din Arad Festivalul de Film Maghiar „Filmtettfeszt“, la Cinematograful „Arta“ din Arad
Please follow and like us:
Pin Share

Trei filme maghiare, premiate la festivalurile internaționale, vor fi proiectate în perioada 4 – 6 octombrie la Cinematograful „Arta“ din Arad, în cadrul Festivalului de Fim Maghiar „Filmtettfeszt“, ediția 2023.

Filmele vor rula cu subtitrare în limba română.

Accesul la toate proiecțiile va fi liber, în limita locurilor disponibile.

Prima proiecție va avea loc miercuri, 4 octombrie 2023, de la ora 19.00, în sala mare. Este vorba despre filmul „Zanox – riscuri și efecte secundare“(r. Baranyi Gábor Benő). Primul lungmetraj al lui Benő Baranyi este o comedie cu trăsături romantice și SF.

Filmul nu este recomandat minorilor cu vârste mai mici de 15 ani.

Rachiurile de casă de origine dubioasă provoacă multe dureri de cap, dar călătoria în timp este posibilă cu medicamentul experimental Zanox. Ca urmare a unui experiment farmaceutic, Misi va putea călători în timp, dar numai dacă va bea dintr-un rachiu special de casă. Profitând de situația neobișnuită, Misi ia o inițiativă mai îndrăzneață cu Janka, de care este îndrăgostit de mult timp și încearcă să prevină o crimă. Cu toate acestea, nu te gândești la câte lucruri trebuie să fie la locul lor pentru a-ți face ziua cât mai bună, în timp ce combustibilul pentru călătoria în timp, rachiul de casă, se epuizează.

Cel de-al doilea film va fi proiectat joi, 5 octombrie, de la ora 19.00.

„Vrei să fii tăticul meu“ (r. Rohonyi Gábor, Vékes Csaba) este o comedie unică, cu elemente de fantasy, este povestea unei întâlniri neașteptate dintre un scriitor popular, dar lipsit de inspirație și fiul său necunoscut până atunci.

Povestea întortocheată, hilară și emoționantă a reuniunii lor subite și silite transcende până și granițele realității grație imaginației băiatului.

Filmul nu este recomandat minorilor cu vârste mai mici de 15 ani.

Ultima proiecție va avea loc vineri, 6 octombrie, de la ora 19.00.

Spectatorii vor putea să urmărească în ultima zi a festivalului filmul „Control“ (r. Antal Nimród), filmul care a câștigat premiul tinerilor la Cannes în anul 2004.

Filmul nu este recomandat minorilor cu vârste mai mici de 15 ani.

„Control“, de Antal Nimród, este unul dintre cele mai de succes filme maghiare din ultimele două decenii. Realizat într-o epocă dominată de filmele de artă, cineastul crescut în SUA, cu o experiență în producția de videoclipuri, a adoptat o abordare liberă și îndrăzneață a genurilor. „Control“ a fost prima peliculă maghiară filmată în întregime în metroul din Budapesta și, deși amestecă elemente de comedie, romantism, dramă socială și psihothriller, imaginile sale rămân echilibrate și incitante.

În tunelurile de metrou ale unei metropole anonime, niște controlori de bilete, confruntați cu disprețul călătorilor, încearcă să-și facă meseria uneori umilitoare, alteori periculoasă fizic. Cel mai misterios dintre ei este Bulcsú, un bărbat în jur de 30 de ani care, după ce a abandonat o carieră de inginer de succes, s-a refugiat în subteran și refuză să părăsească metroul chiar și după ce-și termină orele de lucru. Monotonia vieții sale de zi cu zi este tulburată doar de apariția unei fete gingașe și a unui criminal în serie care atacă pasageri.

Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Asociația Filmtett din Cluj Napoca.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *