News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

FICAT GRAS? PLANTELE TE POT AJUTA! FICAT GRAS? PLANTELE TE POT AJUTA!
Please follow and like us:
Pin Share

Ficatul este principalul organ care produce, transportă şi depozitează grăsimile în organism, însă un stil de viaţă dezechilibrat îi poate afecta activitatea. Pentru a preveni acumularea grăsimii în ficat, află din revista “Click! pentru femei” ce remedii din plante îţi sunt ajutoare de nădejde.

Tinctura de armurariu

Unul dintre cele mai eficiente remedii naturale în acest sens este tinctura de armurariu. Ai nevoie de 30 linguri de seminţe de armurariu, pe care le dai prin râşniţa de cafea. Le amesteci într-un borcan cu alcool de 50˚, cât să le depăşească cu două degete, înfiletezi capacul şi dai la rece pentru două săptămâni. Strecori şi păstrezi tinctura în sticluţe, închise la culoare. Iei câte o linguriţă, înainte de fiecare masă, două-trei săptămâni.

Infuzia de măceşe

Măceşele sunt recomandate celor care suferă de sindromul ficatului gras, deoarece stimulează funcţia hepatică şi combat inflamaţiile. Amesteci două linguri de fructe de măceşe cu 400 ml de apă fierbinte, acoperi vasul şi laşi să se infuzeze. Strecori şi bei infuzia cu înghiţituri mici, după mesele principale, timp de o lună.

Ceaiul de brusture

Pentru eliminarea substanţelor toxice din organism este recomandat să bei zilnic cel puţin o cană de ceai de brusture. Leacul protejează ficatul de efectele secundare ale consumului de alcool, de tutun sau de acţiunea nocivă a medicamentelor. Fierbi 300 ml de apă cu o linguriţă rădăcină de brusture, două-trei minute, strecori şi bei ceaiul pe parcursul zilei, nu mai mult de 6 săptămâni.

Sucul de aloe vera

Un remediu mai puţin cunoscut pentru afecţiunile hepatice este aloe vera. Planta grăbeşte regenerarea celulelor ficatului, având în acelaşi timp proprietăţi detoxifiante. Sucul din aloe vera se obţine direct din frunzele plantei. Tai o frunză mai mare pe lung şi iei două linguri de gel. Amesteci gelul cu 100 ml suc natural de mere sau morcovi şi bei câte o cană pe zi. Tratamentul trebuie urmat două-trei săptămâni.

Sucul de orz verde

Pentru drenarea ficatului şi a bilei, se recomandă cura cu suc de orz verde. Trebuie urmată două săptămâni, timp în care se vor consuma câte 50 ml suc, înainte de fiecare masă principală. Pui la încolţit orz, iar când plantele au aproape 20 cm înălţime, tai partea verde de la doi-trei centimetri deasupra pământului. Speli frunzele şi le pui în blender. Strecori prin tifon pasta şi bei doar sucul obţinut.

Sursa: click.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.