News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Filmul „Acolo unde cântă racii“, pe marele ecran, în Grădina de vară de la Cinematograful „Arta“ Filmul „Acolo unde cântă racii“, pe marele ecran, în Grădina de vară de la Cinematograful „Arta“
Please follow and like us:
Pin Share

Filmul „Acolo unde cântă racii“/Where the Crawsdads Sing (r. Olivia Newman), ecranizare după romanul cu același nume, care a cucerit de-a lungul anilor peste 12 milioane de cititori, va fi proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad, în grădina de vară.

Proiecția va avea loc miercuri, 30 august 2023, de la ora 20.45.

Accesul publicului va fi gratuit.

Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură Arad.

„Acolo unde cântă racii“ este un film care o are în prim plan pe Kya, o tânără părăsită de familie și nevoită să supraviețuiască de una singură în mlaștină. Deși reușește să își poarte de grijă, localnicii o dau la o parte și o poreclesc fata din mlaștină.

La început, Kya nu știe să scrie sau să citească, iar zilele ei presupun căutatul de scoici și observatul păsărilor. Ulterior învață să scrie și să citească datorită lui Tate, un localnic care nu ține cont de zvonuri. Tot datorită lui ajunge să își dorească mai mult de la viață și îndrăznește să viseze.

Totul se schimbă în momentul în care Andrew Chase este găsit mort în mlaștină iar Kya devine suspectul principal. Stilul ei de viață și faptul că nu se cunosc prea multe detalii despre ea, îi fac pe localnici să creadă că ar fi în stare să ucidă cu sânge rece.

Povestea devine astfel una plină de suspans, la care te uiți minunat de peisajele care apar pe ecran, dar în același timp ajungi să te întrebi dacă este sau nu Kya vinovată.

Dincolo de povestea care împletește armonios teme precum fericirea, disperarea, singurătatea sau tristețea, este fascinant felul în care regizorul, Delia Owens, reușește să transmită într-o manieră emoționantă ce impact poate avea natura asupra unui individ și ce rol important poate juca în viața noastră – „natura părea singura piatră pe care apele n-o puteau purta la vale”.

Şi pentru că literatura a reprezentat întotdeauna o sursă valoroasă de inspirație pentru tot ce înseamnă cinematografie, filmul „Acolo unde cântă racii“, este produs de Reese Witherspoon, în cadrul companiei sale, Hello Sunshine, pentru Sony Pictures.

În urma lecturării cărții, actrița s-a îndrăgostit iremediabil de roman, a realizat instant ce potențial are și în consecință, a găsit o metodă prin care să le ofere cititorilor o punere în scenă a poveștii prin intermediul unui film.

Pelicula este regizată de Olivia Newman, după un scenariu conceput de Lucy Alibar, și o aduce în rolul principal pe talentata Daisy Edgar-Jones (Kya Clark), alături de actori deja consacrați, precum: Taylor John Smith (Tate Walker), Michael Hyatt (Mabel), Harris Dickinson (Chase Andrews), David Strathairn (Tom Milton) și Sterling Macer Jr. (Jumpin’).

Conform actriței principale, Daisy Edgar-Jones, realizarea filmului a reprezentat pentru ea o oportunitate uriașă, fiind pe loc cucerită și fascinată de povestea micuței Kya, care poate fi considerată un exemplu pentru fiecare dintre noi – de la sensibilitatea și inteligența care o caracterizează și până la puterea de a se adapta fiecărei situații necunoscute.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *