News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Filmul „Vârsta inocenței“, proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad Filmul „Vârsta inocenței“, proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad
Please follow and like us:
Pin Share

Vineri, 3 iunie 2022, la Cinematograful „Arta“ din Arad, este seară de „Cinematecă“, un program dedicat patrimoniului cinematografic național și internațional.

Astfel, pe marele ecran va putea fi vizionat filmul „Vârsta inocenței/The Age of Innocence“ (r. Martin Scorsese), cu Daniel Day-Lewis, Michelle Pfiffer și Winona Ryder în rolurile principale.

Filmul excelează la capitolele costume, atmosfera epocii, coloana sonoră, replicile galante, formale și pline de substanță precum și prin povestea de dragoste interzisă, motiv pentru care a fost recompensat cu numeroase premii la  festivalurile de gen. De asemenea, filmul se află pe locul al doilea într-un top al celor mai frumoase filme romantice de epocă.

Intrarea la filmul care va începe la ora 19:00 este liberă.

Filmul a câștigat numeroase premii astfel:

Oscar: 1 premiu și 6 nominalizări

Globul de Aur: 1 premiu și 3 nominalizări

BAFTA: o nominalizare

Veneția: 2 premii

Proiecțiile de filme la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad.

 

Sinopsis

Vârsta Inocenței/The Age of Innocence (Canada, 1993), r. Martin Scorsese

Gen film: Dramă

Durata: 139 minute

Rating: N-15 (Nerecomandat minorilor cu vârste mai mici de 15 ani)

O poveste plasată în secolul al XIX-lea în înalta societate din New York, unde un tânăr avocat se îndrăgostește de o burgheză divorțată, în timp ce e logodit cu verișoara acesteia.

În 1993, Scorsese avea în minte cu totul alte gangs of New York. Ele făceau parte din înalta burghezie a sfârșitului de secol XIX, dar aveau o mentalitate la fel de tribală și aceeași ferocitate cu care își apărau teritoriul și eliminau intrușii.
În anul 1870, un cod social nescris domina tiranic înalta societate din New York. E vorba de epoca în care era de neconceput să vorbești, să mănânci, să-ți conduci afacerile, să te distrezi, să te îndrăgostești sau să te căsătorești, încălcând regulile acestui cod.

Vârsta inocenței se sfârșește cu o alegere care își va lăsa o amprentă melancolică pe întreaga viață a protagoniștilor, cu o acceptare care pare resemnare și sacrificiu, dar care își dezvăluie valoarea în timp, când pasiunile s-au stins deși amintirea lor provoacă aceeași fiori ca și în trecut.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *