News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

finante_frontispiciu

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara, în data data de 21 noiembrie 2014,  a fost gazda unei delegaţii din partea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, delegaţie compusă din domnul Preşedinte Gelu Ştefan Diaconu, domnul Vicepreşedinte Florin Tunaru, domnul Secretar General Octavian Deaconu.

Cu ocazia vizitei de lucru, conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a analizat activitatea Direcţiei regionale pe primele 10 luni ale anului 2014, apreciind ca fiind bună, atât prin prisma indicatorilor de performanţă, cât şi de eficienţă. Dovadă stau rezultatele obţinute în realizarea programului de încasări aferent lunii octombrie, dar şi cumulat pe 10 luni. Astfel:

Programul de încasări aferent lunii octombrie 2014 a fost de 699,29 mii lei, iar totalul încasărilor la Bugetul General Consolidat a fost de 754,22 mii lei, ceea ce înseamnă că Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara a avut un grad de realizare a programului de încasări de 107,86%, din care Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Arad a avut un procent de 109,97%.

În cadrul aceleaşi întâlniri s-au prezentat, pe de o parte, modificările intervenite în cursul anului în structura organizatorică a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, iar pe de altă parte, activitatea Agenţiei în anul în curs, dar şi perspectivele pentru anul 2015. În acest context, un accest deosebit se pune pe activitatea de combatere a evaziunii fiscale, în special în domeniul Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA).

În acest cadru, respectiv de combatere a evaziunii fiscale, o primă măsură luată, constă în faptul că, începând cu data de 01 ianuarie 2015, la nivelul fiecărei Administraţii Judeţene a Finanţelor Publice, se va înfiinţa o structură care va efectua, după o nouă procedură, operaţiuni de înregistrare în scopuri de TVA.

O altă măsură luată şi care se va pune în practică constă în înfiinţarea, începând cu data de 01 ianuarie 2015, a unui Serviciu de Verficări Fiscale regional. Începând cu această data serviciul va deveni operaţional şi va funcţiona în subordinea Direcţiei Generale de Verificări Fiscale din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.