News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Firma de deszăpezire cere rezilierea imediată a contractului cu CJ Arad Firma de deszăpezire cere rezilierea imediată a contractului cu CJ Arad
Please follow and like us:
Pin Share

Reprezentanţii firmei SC INTECO HOLDING, cea care se ocupă de deszăpezirile din judeţul Arad a reacţionat la ultimele inbformaţii apărute în spaţiul public. Vă reamintim că reprezentanţii CJA au spus că doresc să rezilieze contractul de deszăpezire. În replică reprezentanţii companiei spun că îşi doresc rezilierea la zi a contractului.

Mai mult, aceştia au făcut public contractul pe care îl au încheiat cu autorităţile judeţene.

„Deoarece în data de 14.01.2016, atât președintele Consiliului Județean Arad, dl. Iustin Cionca Arghir Marinel cât și vicepreședintele, dl.Sergiu Bâlcea, au afirmat printr-un comunicat de presă ca sunt nemultumiti de activitatea presatată de către compania noastră, fără însă a specifica concret articolele din contracte pe care le-am fi încălcat,cât și a faptului că am așteptat o zi pentru a fi convocați să ni se aducă la cunoștință nemulțumirile dumnealor – lucru care nu s-a intâmplat -dorim să aducem spre informare, prin acest comunicat,tuturor celor interesați și opiniei publice câteva precizări care se impun.

Întrucât contractul de prestări servicii dintre compania noastră și Consiliul Județean Arad nu conține nicio clauză de confidențialitate, vă prezentăm pe scurt conținutul lui, precum și cronologia demersurilor juridice derulate între societatea noastră și CJA.

În 08.09.2015 am participat la selecția de oferte, organizată pe platforma SEAP, și potrivit criteriului de atribuire – prețul cel mai scăzut, cu respectarea documentației de atribuire, am fost declarați câștigători ai procesului de selecție pentru servicii privind protecția drumurilor publice pe timp de iarnă, combaterea lunecușului și înzăpezirii Lot 1-Sector ARAD, Lot 2-Sector CHIȘINEU CRIȘ, Lot 3-Sector INEU, Lot 4-Sector SEBIȘ, Lot 5-Sector LIPOVA, Cod CPV: 90620000-9.

Acordurile cadru fiind semnate în 07.10.2015, iar contractele subsecvente în 27.10.2015. Semnatar din partea CJA, p.PREȘEDINTE-ADRIAN-FLORIN ȚOLEA.
CAIETELE DE SARCINI impuse de CJA stabilesc următoarele :

2.2. Intervențiile pentru combatere polei se fac de două ori pe zi , între orele 3,00-5,00 și 15,00-17,00, în funcție de condițiile climatice ale zilei respective,iar pentru deszăpezire, când stratul de zăpadă pereclitează siguranța circulației, ori de câte ori este nevoie.

2.14. Intervalele de timp admise intervențiilor pe drumuri:

Nivel de intervenție N.I.2.

12 ore după încetarea viscolului sau a ninsorii viscolite- Deszăpezire drum pe min.1 bandă de circulație pe sens.

36 ore după încetarea viscolului sau a ninsorii viscolite- Deszăpezire drum pe toată partea carosabilă.

Maxim 3 zile –Curățarea zăpezii pe platforma drumului( asig.circ. pe toată partea carosabilă )

Nivel de intervenție N.I.3.

16 ore – Deszăpezire drum pe min.1 bandă de circulație pe sens.

48 ore – Deszăpezire drum pe toată partea carosabilă.

Maxim 4 zile- Curățarea zăpezii pe platforma drumului( asig.circ. pe toată partea carosabilă )

Cu o norma de timp 15km/ h ( Art.2.11 din Caietul de sarcini) .

 

Referitor la faptul că „utilajele erau pe drum dar nu aveau încărcate cu materiale antiderapante”,vă rugăm să verificați Planul de deszăpeziri prin care contractorul a stabilit puncte de sprijin la distanțe de peste 35 de km , când capacitatea de încărcare a unui utilaj poate acoperi maxim 20 km, acesta fiind practic obligat să parcurgă de două ori drumul retur la baza de încărcare.
Nu considerăm că reputația companiei noastre, o societate din domeniul construcțiilor apreciată și premiată la nivel național , cu experiență în deszăpeziri de drumuri naționale și autostrăzi , poate fi atacată doar pentru că ne-am îndeplinit cu succes obligațiile contractuale în relația cu o instituție publică, indiferent cine o conduce.
E reprobabil asemenea contracte să fie reduse la comentarii evazive și acuze atât de eronate.

Credem că după informarea corectă și faptul că în anii: 2015, 2016 și începutul anului 2017, pe drumurile județene la care a acționat cu servicii de deszăpezire compania noastră,nu au existat incidente , puteți trage concluziile potrivite cu privire la serviciile prestate pentru Consiliul Județean Arad.

Totodată, cerem public domnului președinte al CJA și domnului vicepreședinte să ne comunice clauzele contractuale încălcate, amintindu-le faptul că noi am fost primii care am pus în discuție cu administratorul CJ, dl. Gheorge Stoian  rezilierea contractelor de deszăpeziri din primăvară, datorită faptului că Planul de deszăpeziri și Caietele de sarcini sunt prost făcute!
Întrucât poziția domnilor Iustin Cionca și Sergiu Bâlcea expusă în acel comunicat care a  degenerat într-un inutil și fals „război al zăpezii” ni se pare a fi parte dintr-o campanie murdară, vă rugăm respectuos să luați în considerare acest comunicat ca pe un drept la replică oficial din partea societății noastre și, considerându-ne lezați din punct de vedere al imaginii publice și a relației cu restul colaboratilor, informăm, la rândul nostru, că suntem de acord cu rezilierea tuturor contractelor cu Consiliul Județean Arad, la zi, în conformitate cu legile în vigoare”, se arată în comunicatul remis presei de INTECO HOLDING SRL.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *