News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În timp ce “ afară e vopsit gardul, înăuntru, e leopardul”. Expresia îşi găseşte veridicitatea în cazul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad. În timp ce înăuntru, zac în paturi bolnavi care nu beneficiază de un simplu calmant pentru că stocurile spitalului au fost epuizate, conducerile unităţii sanitare, respectiv a Consiliului Judeţean sunt preocupate de tratamente de ordin estetic pentru clădire.

Interesul pentru investiţii exprimat în ultima perioadă de mai marii judeţului în ceea ce priveşte clădirea în care funcţionează Spitalul Judeţean are şi o explicaţie. Una, desigur, de ordin material. Asta pentru că începând de la lucrările efectuate pentru „cosmetizarea” imobilului şi până la celelalte servicii externalizate sunt asigurate de firme „căpuşă”, agreate de colosul portocaliu”, susţine deputatul Ciprian Luca.

Demnitarul arădean apreciază că Sănătatea arădeană este „ sufocată” la propriu şi la figurat. Puterea a distrus întregul sistem sanitar existent la nivel de judeţ, astfel încât activitatea desfăşurată în spitalele desfiinţate a fost direcţionată spre Spitalul Judeţean. Aşa s-a ajuns la o supraaglomerare a unităţii sanitare.

Este inadmisibil ca într-un spital cu pretenţii, în care autorităţile portocalii au investit în ultimele luni sume enorme, direcţionate, e adevărat, către diverse societăţi particulare, pacienţii să nu aibă locuri de cazare. E inadmisibil ca părinţi ai unor copii de câţiva ani să fie nevoiţi să îşi petreacă nopţile în curtea spitalului pentru că în saloane este prea mare aglomeraţia”, a conchis deputatul Luca.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *