News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Flavius Măduţa:Pensiile militarilor, recalculate de la 1 octombrie Flavius Măduţa:Pensiile militarilor, recalculate de la 1 octombrie
Please follow and like us:

maduta-

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege pentru recalcularea pensiilor militarilor. Pensiile celor care au lucrat în armată  revin de la 1 octombrie la nivelul dinainte de recalcularea din 2010. Astfel, respectăm unul dintre angajamentele importante ale USL: apărarea drepturilor tuturor românilor. Cu atât mai mult cu cât vorbim despre oameni care au ajuns la o vârstă înaintată, care au servit cu onoare ţara timp de zeci de ani.

Mă bucur că Guvernul Ponta a identificat resursele bugetare pentru a le face dreptate pensionarilor militari încă din luna octombrie, şi nu de anul viitor, aşa cum se discutase iniţial. Este un exemplu care arată că USL nu sacrifică interesele unor categorii sociale vulnerabile, în favoarea unor interese de grup, aşa cum a făcut guvernarea PDL.

Guvernul USL a reuşit să găsească resurse pentru a respecta drepturile cetăţenilor şi pentru a proteja categoriile sociale defavorizate. Astfel, salariile bugetarilor au fost reîntregite în 2012. Pensionarii au primit înapoi banii tăiaţi ilegal de Guvernul PDL, pensiile au fost indexate în acest an cu 4%. Au fost majorate indemnizaţiile pentru îngrijirea familiei şi venitul minim garantat.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.