News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Flavius Măduţa:Rata de absorbţie a fondurilor europene s-a dublat faţă de anul trecut Flavius Măduţa:Rata de absorbţie a fondurilor europene s-a dublat faţă de anul trecut
Please follow and like us:
Pin Share

maduta-

Unul dintre obiectivele majore ale USL este înbunătăţirea ratei absorbţiei fondurilor europene. Banii europeni reprezintă o şansă importantă pentru noi, atât pentru finanţarea unor investiţii, cât şi pentru crearea de noi locuri de muncă. După un an, rezultatele sunt promiţătoare: Guvernul USL a reuşit dublarea ratei de absorbţie a fondurilor europene, la 15,18%. Acest lucru demonstrează că măsurile adoptate de Guvern au avut un impact pozitiv asupra absorbţiei fondurilor europene.

Nu trebuie să uităm că la preluarea guvernării de către USL, o parte din programele europene erau suspendate sau presuspendate, ca urmare a neregulilor din perioada 2009-2011. Guvernul USL a reuşit să deblocheze aceste programe şi a atras într-un an la fel de mulţi bani ca şi guvernele PDL în aproape patru ani de guvernare.

Guvernul Ponta pregăteşte cu mare atenţie Mecanismul Financiar Multianual, pentru a ne asigura că România este gata să acceseze mai eficient fondurile puse la dispoziţie de Uniunea Europeană.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *