News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Flori şi spaţii verzi !

Politica 12 iulie 2011 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share


Locuitorii unui oraş au nevoie de spaţii verzi, cât mai multe plante şi flori, deoarece acestea conservă echilibrul biologic şi estetic având şi rol de recreere, ozonare a aerului şi de absorbire a poluării fonice. Aceste zone trebuie întreţinute, menţinute şi protejate dar şi extinse.
În Municipiul Arad suprafaţa minimă de spaţiu verde/cap de locuitor în 2008 era de 5,21 mp. În ultimi ani s-au pierdut porţiuni din Parcul UTA prin construirea bisericii, s-a pierdut o suprafaţă de aproximativ 600 mp din Pădurice, parcul din Piaţa Sârbească a dispărut integral iar noi spaţii verzi nu au apărut niciunde în oraş. Locurile în care sunt plantate flori ( acum când florile ar trebui să ne zâmbească şi să ne bucure) le putem număra pe degete. Pe B-dul Revoluţiei între str. IC Brătianu şi Podgoria între liniile de tramvai locul arată ca un câmp, cu iarba uscată şi pământul crăpat – aici au fost cândva flori….
Edilii oraşului nostru circulă numai cu autoturismul şi nu observă starea trotuarelor şi nici a spaţiilor verzi din oraşul nostru. De asemenea spaţiile verzi dintre blocuri sunt neângrijite şi lăsate în paragină. Cine se ocupă de aceste spaţii verzi??? Cu câţva ani înainte spaţiile verzi ereau îngrijite de primarie, spaţiul dintre blocuri era adevărat parc cu banci, cu flori, garduri vii, cu verdeaţă, arbuşti şi arbori. Ce este acum, vedem cu toţii. De ce să nu avem spaţii verzi îngrijite?
Credem că toate acestea sunt rezultatul unei politici greşite privind concesionările către mai mulţi operatori de îngrijire a spaţiilor verzi astfel că “nu se mai stie intentionat” cine raspunde pentru aceasta stare de fapt.
Rezultatul vizibil este în mod evident, un eşec al administraţiei locale actuale în gestionarea administrării spaţiilor verzi a orasului şi implicit a sănătăţii locuitorilor oraşului. (comunicat PC Arad)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *