News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Florin Cîțu a planificat un împrumut uriaș în această lună Florin Cîțu a planificat un împrumut uriaș în această lună
Please follow and like us:
Pin Share

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) prin ministrul Florin Citu, a planificat, în luna septembrie 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,54 de miliarde de lei, din care 400 milioane printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,6 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat, informează agerpres.ro.

La acestea se poate adăuga suma de 540 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma, cu 1,1 miliarde lei mai mare faţă de cea programată în august, va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Conform prospectului publicat în Monitorul Oficial, ministrul Florin Citu a programat în data de 3 septembrie o emisiune de certificate cu discont în sumă de 400 milioane lei, cu scadenţa în 6 septembrie 2021.

De asemenea, pe parcursul lunii vor avea loc opt emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 3,6 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (540 milioane de lei în total). Emisiunile vor fi de 800 de milioane lei (o emisiune), 600 milioane lei (o emisiune), 500 milioane lei (trei emisiuni), 400 de milioane de lei (o emisiune), 200 de milioane de lei (o emisiune) şi 100 milioane lei (o emisiune).

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *